Freja stemmer med bind for øjnene: - Jeg er bange for, hvem jeg har valgt

19-årige Freja Dumstrei blev udsat for noget af en udfordring, da hun skulle stemme på en politiker, hun aldrig havde set før i programmet 'Valg i blinde'.

Hvor ville du sætte dit kryds, hvis du skulle stemme i blinde, uden mulighed for at se hvilken kandidat, du giver din opbakning?

Den udfordring har TV MIDTVEST givet 19-årige Freja Dumstrei fra Ørum på Viborg Gymnasium i første afsnit af den helt ny programrække ’Valg i blinde’.

- Jeg er bange for, hvem jeg har valgt, lyder det fra Freja Dumstrei, efter hun har truffet sin beslutning.

Gymnasieeleven Freja Dumstrei er første vælger i programmet 'Valg i blinde'.
Gymnasieeleven Freja Dumstrei er første vælger i programmet 'Valg i blinde'.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

- Tror det kan flytte nogen

Uden for stemmeboksen sidder Rasmus Bach Krabbe fra de Radikale Venstre, Brian Bruhn fra Alternativet og Liselotte Lynge Jensen fra Dansk Folkeparti.

Det er dem, Freja Dumstrei har fået mulighed for at stille de tre spørgsmål, hun skal vælge, og ikke mindst fravælge, kandidaterne ud fra. 

Politikerne er enige om, at det er et interessant eksperiment at lade valget i stemmeboksen foregå på et noget anderledes grundlag end ellers.

De tre kandidater

 - Jeg tror, det kan flytte nogen, fordi de ikke har det der forbehold mod DF. Jeg tror, de hører budskabet i stedet for at høre, det er en DF’er, siger Liselotte Lynge Jensen.

Rasmus Bach Krappe kan også få øje på fordelene.

- Man lytter måske mere efter, når man ikke ved, hvor folk kommer fra. Man tænker måske: ’hvad synes jeg egentlig om det, der bliver sagt?’, i stedet for at tænke på, hvem der er afsenderen, og om jeg kan stole på det specifikke budskab.

Én ting kommer Brian Bruhn dog til at mangle, påpeger han.

- Jeg kommer til at savne den der dynamik, der er i at snakke med folk, man kan se, det tror jeg helt sikkert. På den anden side, så tror jeg, budskaberne står klarere, lyder det.

Du kan se, hvem Freja Dumstrei ender med at vælge i første episode af ’Valg i blinde’ øverst i artiklen.

Valg i blinde

Tema

Folketingsvalg 2019


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.