DR og TV 2 siger nej: Man sender kun partilederen i TV-debat

DR og TV 2 stiller sig i vejen for Kristendemokraternes plan om at sende Kristian Andersen i TV-duel fremfor partiformand Stig Grenov.

Kristendemokraterne kan ikke få lov til at lade Kristian Andersen deltage i partilederrunderne på TV i stedet for partiformand Stig Grenov.

Det slår både DR og TV 2 fast overfor dr.dk.

- Det er DR, der bestemmer, hvem vi inviterer til vores programmer. Vi har til en række valgformater inviteret partiets leder. Det er et princip, vi håndhæver overfor alle partier, lyder det fra nyhedschef hos DR Thomas Falbe.

Hos TV 2 stemmer chefredaktør for TV 2 Event, Ulla Pors Nielsen, i.

- Når TV 2 sender partilederrunder, er det partilederen, som er inviteret til at deltage i debatten, siger hun.

Skulle sikre KD en plads i Folketinget

Kristendemokraterne havde ellers besluttet sig for, at det skulle være stemmeslugeren Kristian Andersen, der ved folketingsvalget i 2015 opnåede 3.860 personlige stemmer, som skulle være partiets ansigt udadtil under valgkampen.

Håbet var, at man med Kristian Andersen som frontfigur kunne sikre Kristendemokraterne et kredsmandat i Vestjylland, så partiet igen kan komme i Folketinget - også selvom partiet ikke skulle nå over spærregrænsen på to procent på landsplan. 

Et kredsmandat i det vestjyske anslås at kræve omkring 18.000 stemmer.

Overfor DR fortæller Kristian Andersen, at han ærgrer og undrer sig over, at både DR og TV 2 ikke lader partierne tilrettelægge valgkampen, som de vil.

TV MIDTVEST forsøger at få en frisk kommentar fra Kristian Andersen. 

Tidligere mandag formiddag talte TV MIDTVEST med en glad Kristian Andersen. Nu er planen røget i vasken. 
Foto: Marc Killigren Akselsen