Det Konservative Folkeparti: Kan Pape skabe fremgang?

Ved dette valg skal det vise sig, om partiformand Søren Pape Poulsen fra Viborg kan løfte Det Konservative Folkeparti efter ti år med dårlige valg.

Den 26. november 2016 gik Det Konservative Folkeparti i regering med Venstre og Liberal Alliance. Partiformand Søren Pape Poulsen blev udpeget til Justitsminister, og den stol har han indtaget lige siden.

Det er en post, som går godt i tråd med Konservatives politik om lov og orden. Og nu skal det så vise sig, om partiet kan få et bedre valg efter at have fået en bedre mulighed for at fremføre deres politik.

Hvis man kigger på meningsmålingerne, ser det faktisk ud til, at regeringsperioden har gjort noget ved tilslutningen. I hvert fald står partiet for første gang i en årrække til en lille fremgang.

I Vestjyllands Storkreds står partiet til at gå 2,1 procentpoint frem fra 4,9 procent til 7 procent. Det viser en megafonmåling lavet for TV 2 og TV 2-regionerne.

Pape bliver genvalgt

I og med at partiet står til fremgang, så er der heller ikke så meget tvivl om, at Søren Pape Poulsen bliver genvalgt. I 2015 var det helt store spørgsmål, om han kunne omsætte sin popularitet som tidligere borgmester i Viborg til et godt folketingsvalg. Og det kunne han.

Der er selvfølgelig ingenting der er sikkert. Og alle partier kan tabe tilslutning i løbet af en valgkamp. Men nu er Søren Pape kendt i en bredere kreds også uden for kommunegrænsen i Viborg. Og det burde give ham et bedre valg end i 2015.

Nok den eneste midt- og vestjyde

Selv om det går fremad for Det Konservative Folkeparti og de har en regeringsperiode i ryggen, så er der lang vej til at få flere end Søren Pape Poulsen valgt.

Da partiformanden blev minister, tog han orlov fra Folketinget og fik Orla Østerby fra Bækmarksbro ind som stedfortræder. Men hvis ikke den borgerlige regering fortsætter efter valget, fortoner Østerbys mandat sig i horisonten, da hans genvalg så ville kræve to mandater til Det Konservative Folkeparti i Vestjyllands Storkreds. Og det er der trods fremgang ikke noget i i meningsmålingerne, der tyder på.

liveblog

Stil dit spørgsmål til Det Konservative Folkeparti her