Brugerne spørger SF: Hvorfor er det kun folk i arbejde, der skal betale for grøn omstilling?

Onsdag aften gæstede SF vores valgstudie. Spidskandidat, Signe Munk, besvarede brugernes spørgsmål i denne blog:

liveblog

Socialistisk Folkeparti svarer på dine spørgsmål

Der er masser af spørgsmål, man kan stille SF. Hvad vil partiet gøre, hvis Mette Frederiksen og socialdemokraterne ikke accepterer det ultimative krav om at afskaffe kontanthjælpsloftet?

Hvad kan SF på klimaområdet, som man ikke kan få hos alle de andre partier, der nu også har klimaplaner?

Og hvordan vil det gå, hvis SF's krav om minimumsnormeringer i daginstitutioner bliver til virkelighed? - Skal kommunerne så bare spare på et andet velfærdsområde, næste gang økonomien trykker?

Du kan stille dit eget spørgsmål til partiet lige her. Så sørger vi for at få en svar her på bloggen, når Socialistisk Folkepartis spidskandidat i Vestjyllands Storkreds, Signe Munk, besvarer jeres spørgsmål. 

Tre hurtige til spidskandidaten

Signe Munk er næstformand i SF og så er hun spidskandidat for partiet i Vestjyllands Storkreds. Her får hun tre hurtige spørgsmål til en begyndelse:

Hvad er det vigtigste politiske mål for dig ved det her valg?

- Det er, at vi får fart under den grønne omstilling, og får bragt uligheden ned. 

Kan du ikke lige give et par konkrete eksempler på, hvordan det skal ske?

- Vi skal have en klimalov, der overholder Paris-aftalen, og en klimakonto, så vi kan investere i den grønne omstilling. Og så skal vi have fjernet kontanthjælpsloftet. Der skal være flere offentlige ansatte på sygehusene, i skolerne og i daginstitutionerne. 

Jeg hopper lige tilbage til klimakontoen. Hvad er det for noget?

- En klimakonto er en stor pulje penge, som SF vil oprette ved, at alle der er i arbejde, betaler et beløb ind til puljen. Så vi kan få en stor pulje penge, der kan bruges på klimaomstillinger. Det er de helt store investeringer. Energirenoveringer, investeringer der skal give flere elbiler og et bedre tognet for eksempel, siger Signe Munk. 

Tema

Folketingsvalg 2019


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.