Brugerne spørger Alternativet: Hvis klima er så vigtigt, hvorfor flyver I så jorden rundt?

Mandag aften gæstede Alternativets kandidater vores valgstudie. Her kan du læse kandidaten Susanne Zimmers svar på brugernes spørgsmål.

liveblog

Alternativet svarer på dine spørgsmål

Hvor mange kødfrie dage bør der være i institutioner?

Batter kødfrie overhovedet noget i det store klimaregnskab?

Og hvad skal Alternativet egentlig have for at pege på en anden statsminister end Uffe Elbæk?

Der er masser af spørgsmål, man kan stille Folketingets yngste parti.Mandag aften gæstede kandidaterne Stine Isaksen, Brian Bruun og Susanne Zimmer fra partiet Alternativet vores valgstudie.

Seerne og online-brugerne kunne blande sig iprogrammet og stille kandidaterne dit eget spørgsmål til kandidaterne før du sætter dit kryds. Herover kan du læse spørgsmål og svar. 

 

Spørg kandidaterne fra Alternativet om lige hvad du vil. Udfyld formularen med dit navn, og hvor du bor, så tager vi jeres spørgsmål med, når vi møder kandidaterne i vores valgstudie. Når du har trykket 'SEND' i formularen, får vi dit spørgsmål. Klokken 20:30 åbner vi bloggen og sørger for, at du får svar på dit spørgsmål.

 

Tema

Folketingsvalg 2019

Tre hurtige til spidskandidaten

Alternativet har i den forgangne valgperiode været repræsenteret fra den Vestjyske Storkreds ved Rene Gade. Han genopstiller ikke, og i stedet er det Stine Isaksen, der er spidskandidat for partiet i Vestjyllands Storkreds. 

Her kommer tre spørgsmål til Stine Isaksen:

Hvad er det vigtigste politiske mål for dig i det her valg?

- Det vigtigste er at få sat det grønne op på dagsordenen. Altså allerøvest på toppen af dagsordenen. Al politik skal vurderes ud fra det klimamæssige perspektiv. Vi har jo en plan om et superministerium for grøn omstilling. Det skal have samme opgave som finansministeriet har i dag. Når der kommer for eksempel et forslag på transportområdet, så skal det vurderes, hvordan det forslag vil påvirke klimaet og miljøet. Jeg vil gerne sørge for, at de kommende generationer har mulighed for at få et godt liv. 

Hvad er med dine øjne Alternativets største politiske bedrift?

- Den største bedrift er jo, at få sat klimaet og den grønne omstilling på dagsordnen. Det er jo noget som alle politiske partier ved det her valg er tvunget til at forholde sig til. Jeg synes også, omgangstonen er blevet bedre i politik og mere konstruktiv imellem partierne. Og så er der borgerforslag. Det er også en meget konkret forskel, vi har gjort. Det er en god form for medindragelse mellem valgene, at borgere kan stille et forslag, som, hvis der er opbakningen nok til det, politikerne i Folketinget så er nødt til at forholde sig til. Demokrati ikke kun er noget, man er med til, når man sætter sit kryds til et valg, men også noget, der inddrager borgerne imellem valgene. 

Hvor mange gange om ugen spiser du egentlig selv kød?

Vi har en vegetar her i familien, og hun spiser ikke hjemme om onsdagen. Og så har vi en anden datter, der er vild med kød, så det er om onsdagen, der er køddag her i huset. Men altså, jeg kan sagtens finde på at spise en mad med spegepølse eller noget ind imellem, siger Stine Isaksen. 

Du kan se programmet med Alternativets kandidater direkte på TV MIDTVEST klokken 19:55. Du kan også finde det og de andre programmer om partierne i vores gratis app. TV MIDTVEST PLAY kan du finde lige her


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.