Folketingets åbning: Nye politikere i gamle rammer

60 nye politikere kunne i dag træde ind i folketingssalen til folketingets åbningsdag.

Folketinget har tirsdag slået dørene op og taget hul på endnu et politisk år. For 60 medlemmer af det nye Folketing, var det første gang, at de befandt sig i salen som medlemmer. To af dem er Venstres Marie Bjerre fra Vesthimmerland og socialdemokraten Anne Paulin fra Skive. 

- Det er jo en helt speciel dag. Selvom det er 3-4 måneder siden, at jeg blev valgt til Folketinget, er det jo først nu, at folketingssalen åbner. Det bliver helt specielt at være med til åbningen i dag, siger Anne Paulin.

Tidligere på året blev Anne Paulin og Marie Bjerre valgt ind i landets magtcentrum for henholdsvis Socialdemokratiet og Venstre. Og efter måneders venten, var det i dag tid for folketingets åbning

Især stemningen og historiens vingesus er noget af det, Anne Paulin ser frem til at mærke.

Marie Bjerre har i dagens anledning taget sin mor med på Borgen, som hun med glæde viser sit kontor frem til. Mens moren kigger rundt i det store kontor, deler Marie Bjerre ud af sin begejstring. 

- Det er en stor dag, det er en overvældende dag, for nu går arbejdet jo i gang, fortæller den nyvalgte Venstre politiker. 

Og selvom Marie Bjerre har taget sin mor med på Borgen, er det ikke for at nyde politisk opbakning. Moren stemte nemlig på Anne Paulin til Folketingsvalget. 

- Hun var sådan et godt match. Hun minder lidt om min egen datter, siger hun med et smil på læben.

Store forventninger til fremtiden

Inden statsministeren skal til at holde åbningstale, finder Maria Bjerre sig til rette på bageste række i folketingssalen. Det er nemlig kutyme, at de nyvalgte folketingsmedlemmer sidder bagerst.

- Det har jeg det fint med. Nu skal man arbejde sig op, siger Maria Bjerre.

 Anne Paulin ser frem til at bruge mange timer i folketingssalen de næste mange måneder.

Efter åbningstalen spiser Anne Paulin frokost med baglandet, som hun fremover skal repræsentere i salen. 

- Det er enormt vigtigt for mig, at jeg er en repræsentant for mit bagland, og at jeg kan tage de ting videre, jeg støder på derude, fortæller hun. 

Baglandet har også store forventninger til, hvordan Anne Paulin kommer til at klare det fremover.

Tema

Folketingets Åbning 2019


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.