Kollerup klar til nyt folketingsår: Der skal være plads til andet end corona

Erhvervsministeren vil blandt andet arbejde for at forbedre lånemulighederne i yderområderne.

Erhvervsminister Simon Kollerup.
Erhvervsminister Simon Kollerup.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Tilværelsen som minister har ikke udviklet sig, som Simon Kollerup (A)havde regnet med, da Mette Frederiksen sidste sommer udnævnte ham til ny erhvervsminister.

Coronapandemien ændrede i marts alt for regeringen og ikke mindst for Simon Kollerup, der som erhvervsminister har spillet i en stor rolle i de mange pakker, der skal hjælpe erhvervslivet gennem krisen.

Nu står han klar til at tage hul på et nyt folketingsår, og selv om coronaen stadig fylder meget, insisterer han på, at der skal blive være tid og plads til andet end corona.

- Hvis der er noget, vi lærte i foråret, så er det, at der er mange timer, man kan arbejde i døgnet. Og så kan man jo bare bruge de mange timer til noget af den almindelige politik, som vi går meget op i, siger han.

Kollerup er også minister for landdistrikter og nævner svære lånevilkår i yderområderne som et vigtigt tema i det kommende folketingsår. Derudover peger han også på nærhospitaler, udflytning af uddannelser, klima og iværksætteri.

- Alle ved jo også godt, at problemer med lånevilkår og centralisering i vores samfund har været så stærk og langvarig en kraft, at man er nødt til at læne sig hårdt ind i det politisk og have modet og ambitionen til at gøre noget ved det. Og det kræver energi. Der kan coronaen godt komme på tværs, men hvis man er dedikeret til, at det skal lykkes, så tror jeg også på det. Det er i hvert fald min ambition.

Kollerup erkender dog også, at pandemien stadig kommer til at koste mange kræfter.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var gået på sommerferie og havde håbet, at det hele var ovre igen og vi kunne arbejde med almindelig politik. Men virkeligheden er bare, at vi står nu med nogle smittetal, som har udviklet sig meget voldsomt, og det skal håndteres.

- Det gode er, at der er meget erfaring at høste fra foråret, så det er ikke sådan, at det hele vender helt på hovedet. Heller ikke her i ministeriet. Vi har fået noget rutine nu og ved, hvem der skal hjælpes. Der bliver meget corona i efteråret, men vi har også fået meget erfaring med os, fastslår han.