Humlum-dreng: Zidane var som en balletdanser med en bold

43-årige Claus Bech Jørgensen fra Humlum har en unik fodboldhistorie. En telefax til en stribe engelske klubber skaffede ham en professionel tilværelse, og så nåede han at møde nogle af de helt store stjerner.

I videopodcasten "Fodboldfamilien" møder Dan Hirsch Sørensen denne gang Claus Bech Jørgensen, der har en helt unik fodboldhistorie med sig. Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

- De syntes, det var træls at spille mod os. Og det kan man godt forstå. De var ikke vant til de ting, de mødte hos os. Når de trak gardinerne fra på hotelværelset kiggede de på et får, der græssede på taget. De store stjerner var vant til lidt andre forhold.

Jeg blev mobbet i starten, og der var især én spiller, der ikke var begejstret for mig. Han skød bolde efter mig hele tiden og forsøgte at få mig til at give op

Claus Bech Jørgensen om sin tid i Bournemouth

Claus Bech Jørgensen har smil på læben, når han husker tilbage på sin tid som landsholdsspiller på Færøerne. Her var de store verdensstjerner ikke glade for at spille. Det var kampe, der for dem helst skulle overståes så hurtigt som muligt. Men for Claus Bech Jørgensen og de andre på det færøske landshold var det en kæmpe oplevelse at få lov at stå overfor nogle af de allerbedste spillere i verden.

Læs også Fodboldfamilien: FCM-profil var som en zombie derhjemme

Og Claus Bech Jørgensen har i det hele taget bare let til smil på læben, når han skal fortælle om en lang og atypisk fodboldkarriere. Og der er også grund til at smile. For hans fodboldhistorie er ikke som de flestes.

Telefax skaffede kontrakt

Som 23-årig gik vestjyden en tur på hovedbiblioteket i Aarhus for at komme på internettet. Her fandt han kontaktinfo på en stribe engelske klubber, som han så tæppebombede med telefaxer. Humlum-drengen spillede i Horsens og ville bare så gerne til England og spille fodbold. Pludselig var der bid fra Bournemouth på den engelske sydkyst. Efter en kort prøvetræning fik Claus Bech Jørgensen en kontrakt.

Der er store smil hos Claus Bech Jørgensen, når han kigger tilbage på sin fodboldkarriere.  Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

- Jeg fik 550 pund om ugen. Det var fint. Jeg var glad. Men det var da ikke helt let at begå sig. Jeg blev mobbet i starten, og der var især én spiller, der ikke var begejstret for mig. Han skød bolde efter mig hele tiden og forsøgte at få mig til at give op. Han var bange for, at jeg ville tage hans plads. Så jeg måtte lige have fat i ham, fortæller 43årige Claus Bech Jørgensen til videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Læs også Fodboldfamilien: Viborg på vanskelig spillerjagt lige nu

Spillede for 60.000 tilskuere på Wembley

Vestjyden fik en fin karriere i det engelske. Nåede at spille oprykningsfinale på fodboldens mekka, Wembley, foran omkring 60.000 tilskuere, og nåede også undervejs forbi flere klubber. I dag er han U15-træner i AaB.

- Jeg er virkelig super, super glad for det, jeg nåede. Jeg ville dog gerne have prøvet at spille i Premier League også. Der var et par rygter, men det blev aldrig konkret, siger Claus Bech Jørgensen.

Til gengæld nåede han at spille et par håndfulde landskampe for Færøerne. Hans mor er færing, og derfor valgte Claus Bech Jørgensen på et tidspunkt at takke ja til at stille op for Færøerne.

Jeg er virkelig super, super glad for det, jeg nåede. Jeg ville dog gerne have prøvet at spille i Premier League også. Der var et par rygter, men det blev aldrig konkret

Claus Bech Jørgensen

- Det var en stor oplevelse. Her mødte jeg nogle af verdens største stjerner. Jeg kan huske især en kamp mod Frankrig med store stjerner som Thierry Henry, Patrick Viera og Zinedine Zidane. Jeg kom aldrig tæt på ham i kampen, for vi spillede i hver sin side, men han dansede rundt som en balletdanser, og bolden var bare ved ham. Det var fantastisk at se så stor en fodboldspiller og det, han kunne, fortæller Claus Bech Jørgensen.

Se hele videopodcasten Fodboldfamilien med Claus Bech Jørgensen her:

37:58

Claus Bech Jørgensen fra Humlum ville være professionel i England. I dag kan den 43-årige vestjyde prale af at have spillet på fodboldens mekka, Wembley og en landskamp mod Zinedine Zidane for det færøske landshold.

Luk video