De er ”det nye kuld”, men drømmer om topfodbold: - Ellers ville det være meningsløst

På FC Midtjyllands fodboldakademi følger spillerne med beundring Gustav Isaksens og Rasmus Nissen Kristensens internationale fodboldkarrierer. De håber på en dag at kunne tage det samme spring.

- Det er vigtigt at have et mål at arbejde efter. Hvis der ikke er en drøm eller et mål, man arbejder efter, så ville det hele være meningsløst.

- Man vågner op hver dag og vil gerne være bedre for at nå det mål.

Sådan lyder det fra Mikel Gogorza og Gustav Bjerge, som begge er U19-spillere og en del af Akademiet hos FC Midtjylland.

De drømmer om at gøre fodbold til deres levevej og spille på de helt store scener, ligesom holdkammerater før dem har gjort det.

Listen tæller blandt andre Simon Kjær, Pione Sisto, Erik Sviatchenko, Rasmus Nissen Kristensen og Gustav Isaksen.

De to sidstnævnte åbner op om deres liv og karriere i hver deres italienske storklub i TV MIDTVEST-dokumentaren Fodbolddrengene i Rom.

Drømmer om VM

I dokumentaren fortæller 23-årige Gustav Isaksen, som kommer fra Hjerk i Salling, hvordan han mindes tiden, hvor drømmen stadig bare var en drøm.

- Jeg føler ikke, det er længe siden, jeg var på den der månedskontrakt, hvor du fik 4100 kroner om måneden, og du føler: ”Jeg er kongen på efterskolen, og jeg tjener sgu fint”. I forhold til, hvor man sidder nu, det er crazy, siger Gustav Isaksen, der i dag spiller for Lazio i Rom.

For de to 17-årige akademi-spillere i FC Midtjylland er den internationale karriere med millionindtjening stadig en drøm - men en drøm, de godt tør satse på.

- Min drøm har altid bare været at leve af at spille fodbold. Og det kommer jeg til, siger Gustav Bjerge.

- Jeg drømmer i hvert fald om at spille Champions League og måske spille VM for landsholdet en dag, lyder det fra Mikel Gogorza.