Vinderen er: InWestjylland

Klubben for unge i Ringkøbing-Skjern Kommune har med 26 % af stemmerne vundet de 100.000 kroner.

TV MIDTVEST overraskede klubben under et arrangement i Ringkøbing Svømmehal.

03:41

InWestjylland har vundet Fantastiske Fællesskaber 2019


De 5 nominerede

03:53

Fantastiske Fællesskaber: InWestjylland

InWestjylland

03:58

Fantastiske Fællesskaber: Pen15 United

Pen15 United

03:56

Fantastiske Fællesskaber: Brande Gymnastik- og Ungdomsforening

Brande Gymnastik- og Ungdomsforening

03:59

Fantastiske Fællesskaber: Falling Knights MC

Falling Knights MC

03:59

Fantastiske Fællesskaber: Idom-Råsted

Idom-Råsted


Fantastiske Fælleskabers historie

Fantastiske Fællesskaber begyndte som et hyldestprojekt for Fantastiske Foreninger i 2017, fordi Forenings Danmark rummer over 80.000 foreninger og er en grundsten i vores demokrati. Fantastiske Foreninger var tænkt som en cadeau til det der opstår, når mennesker mødes om en fælles interesse, passion eller lyst til at forandre. Konceptet blev udviklet af Made By Us, TV 2 Lorry og Lokale- og Anlægsfonden.

På baggrund af de positive resultater og en stor følelse af meningsfuldhed udvidede vi samarbejdet i 2018 til at omfatte alle otte TV 2 Regioner samt Tuborgfondet. Vi ændrede titlen til Fantastiske Fællesskaber for at inkludere meningsfulde fællesskaber, der ikke nødvendigvis var organiseret i foreningsform.

Vi modtog tilsammen over 1000 ansøgninger, udvalgte 10 fællesskaber i hver TV 2 Region og lavede portrætfilm af alle 80 fællesskaber, fra alle afkroge af landet. Hver TV 2 Region kårede hvert sit regionale vinderfællesskab ved farverige events og med priser fra fondene. I TV 2 Lorrys sendeområde var det TUNE IF, der løb med prisen som Årets Fantastiske Fællesskab, for sin evne til at engagere stort set alle byens borgere og løse samfundsopgaver ud over, hvad man kan forvente af en idrætsforening.

Alle er vindere

Selv om der kun er én vinder i hver TV 2 Region, har samtlige nominerede genne årene følt sig som vindere. Alle fællesskaberne har oplevet massiv opmærksomhed og støtte, både i og ud over deres lokalsamfund. Alle fællesskaberne gjorde selv en stor og fantasifuld indsats for at hverve stemmer, hvilket igen øgede sammenholdet og glæden ved at skabe resultater sammen.

I år vil vi gerne fokusere på færre, men mere betydningsfulde fællesskaber fra starten og lægge større vægt på læring og perspektiv. Vi vil specifikt styrke de fællesskaber i vores sendeområder, der tager et samfundsansvar ud over det sædvanlige, som inspirerer, og som har vigtig viden, andre kan lære af.

Køreplan for Fantastiske Fællesskaber 2019

August: Tilmelding åbner

September: 5 fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region. Fællesskaberne udvælges af en lokal jury bestående af lokale ildsjæle, en fondsrepræsentant og en TV 2 Regionsdirektør.
Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

Oktober: Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region.

November: Vinderen kåres i hver TV 2 Region ved en prisoverrækkelse. Der er 100.000 kr. på spil i hver landsdel.

Vi glæder os til at møde jer!