VI HAR LUKKET FOR TILMELDINGER TIL FANTASTISKE FÆLLESSKABER

Tak til alle de fællesskaber, der har meldt sig til.

Juryen vil nu udvælge fem fællesskaber, der går videre i konkurrencen om at vinde titlen som årets Fantastiske Fællesskab og 100.000 kr.

I TV Midtvests sendeområde består juryen af:

  • Mette Veng, formand for Mejrup – Det nære i det store (sidste års vinder)
  • Teresa Rocatis Nielsen, håndboldtræner i Nr. Søby Idrætsforening og teamleder for Energiby Skive
  • Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden
  • Lone Sunesen, direktør for TV Midtvest

Når juryen har voteret, vil de fem fællesskaber få direkte besked og navnene vil blive offentliggjort her på siden.

De nominerede fællesskaber vil hver især få produceret en lille portrætfilm i oktober. Filmene vil kunne ses herunder fra 4. november, hvor afstemningen åbner og alle har mulighed for at stemme på, hvilken af de fem fællesskaber, der er mest fantastisk og som skal hyldes som vinder.

Hold øje med siden for mere info om de nominerede fællesskaber, portrætfilm og afstemning.

Fantastiske Fællesskaber er skabt i samarbejde mellem syv TV 2 Regioner, Lokale og Anlægsfonden, Tuborgfondet og Made By Us.


Fantastiske Fælleskabers historie

Fantastiske Fællesskaber begyndte som et hyldestprojekt for Fantastiske Foreninger i 2017, fordi Forenings Danmark rummer over 80.000 foreninger og er en grundsten i vores demokrati. Fantastiske Foreninger var tænkt som en cadeau til det der opstår, når mennesker mødes om en fælles interesse, passion eller lyst til at forandre. Konceptet blev udviklet af Made By Us, TV 2 Lorry og Lokale- og Anlægsfonden.

På baggrund af de positive resultater og en stor følelse af meningsfuldhed udvidede vi samarbejdet i 2018 til at omfatte alle otte TV 2 Regioner samt Tuborgfondet. Vi ændrede titlen til Fantastiske Fællesskaber for at inkludere meningsfulde fællesskaber, der ikke nødvendigvis var organiseret i foreningsform.

Vi modtog tilsammen over 1000 ansøgninger, udvalgte 10 fællesskaber i hver TV 2 Region og lavede portrætfilm af alle 80 fællesskaber, fra alle afkroge af landet. Hver TV 2 Region kårede hvert sit regionale vinderfællesskab ved farverige events og med priser fra fondene. I TV 2 Lorrys sendeområde var det TUNE IF, der løb med prisen som Årets Fantastiske Fællesskab, for sin evne til at engagere stort set alle byens borgere og løse samfundsopgaver ud over, hvad man kan forvente af en idrætsforening.

Alle er vindere

Selv om der kun er én vinder i hver TV 2 Region, har samtlige nominerede genne årene følt sig som vindere. Alle fællesskaberne har oplevet massiv opmærksomhed og støtte, både i og ud over deres lokalsamfund. Alle fællesskaberne gjorde selv en stor og fantasifuld indsats for at hverve stemmer, hvilket igen øgede sammenholdet og glæden ved at skabe resultater sammen.

I år vil vi gerne fokusere på færre, men mere betydningsfulde fællesskaber fra starten og lægge større vægt på læring og perspektiv. Vi vil specifikt styrke de fællesskaber i vores sendeområder, der tager et samfundsansvar ud over det sædvanlige, som inspirerer, og som har vigtig viden, andre kan lære af.

Køreplan for Fantastiske Fællesskaber 2019

August: Tilmelding åbner

September: 5 fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region. Fællesskaberne udvælges af en lokal jury bestående af lokale ildsjæle, en fondsrepræsentant og en TV 2 Regionsdirektør.
Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

Oktober: Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region.

November: Vinderen kåres i hver TV 2 Region ved en prisoverrækkelse. Der er 100.000 kr. på spil i hver landsdel.

Vi glæder os til at møde jer!

Se indslag med vinderne fra Mejrup i 2018

03:32

Vinderen af Fantastiske Fællesskaber 2018

Frisk Fredag: Fantastiske Fællesskaber 2018

28:01

Frisk Fredag Special: Fantastiske Fællesskaber