Gyldent håndtryk på 6,5 millioner kroner til fyret koncerndirektør efter amputationsskandale

I sidste uge blev Ole Thomsen fyret som koncerndirektør i Region Midtjylland efter sagen om unødvendige amputationer. Nu viser en aktindsigt, at han får en fratrædelsesordning på knap 6,5 millioner kroner.

Region Midtjylland fyrede koncerndirektør, Ole Thomsen, får knap 6,5 millioner kroner i fratrædelsegodtgørelse.
Region Midtjylland fyrede koncerndirektør, Ole Thomsen, får knap 6,5 millioner kroner i fratrædelsegodtgørelse.
Foto: TV 2 ØSTJYLLAND

24 måneders løn inklusiv pension er hvad Ole Thomsen kan se frem til, efter han blev fyret som koncerndirektør i Region Midtjylland. Det svarer helt præcis til 6.489.314,28 kroner.

Det viser en aktindsigt i Ole Thomsens fratrædelsesaftale med Region Midtjylland.

Han blev ansat i november 2010, men torsdag i sidste uge kostede sagen om unødvendige amputationer i Region Midtjylland ham topjobbet.

Desuden får Ole Thomsen også mulighed for at efteruddanne sig for op til 100.000 kroner.

500 patienter kan have fået en fejlamputation

I slutningen af april kom det frem, at patienter i Region Midtjylland kan have fået foretaget en amputation på grund af manglende forebyggende behandling på karkirurgisk afdeling på sygehuset i Viborg.

En ekstern analyse viste da, at 47 patienter årligt kan have fået amputeret benet, uden at det var nødvendigt. Region Midtjylland vurderer, at der kan være tale om op mod 500 erstatningssager efter skandalen.

Som koncernchef havde Ole Thomsen blandt andet haft ansvaret for "kvalitets-arbejdet på sundhedsområdet og det overordnede ansvar for hospitalsplanlægning."