V-politiker søger om orlov

Dorte Winther (V) søger orlov fra sit byrådshverv i Favrskov Kommune.

Dorte Winther, der blev valgt i byrådet for Venstre ved det seneste valg, søger byrådet om at holde en pause fra det politiske arbejde. Hun vil nu koncentrere sig som sit lederjob hos Silkeborg Data.

- Jeg har været nødt til at erkende, at jeg ikke kan yde den tilstrækkelige indsats både på mit arbejde og i byrådsarbejdet. Derfor har jeg besluttet at søge orlov fra Favrskov byråd.

- Da jeg stillede op til byrådet, havde jeg besluttet, at det skulle være et fritidsjob, og at jeg ikke ville gå på kompromis med den indsats, mit job kræver. Men jeg er sådan indstillet, at jeg gerne vil give både det professionelle job og byrådsarbejdet fuld opmærksomhed, og det må jeg sande, at det ikke er muligt pt. Derfor søger jeg nu orlov fra byrådsarbejdet, forklarer Dorte Winther, der bor i Hammel.

- Det sværeste i min beslutning har været, at jeg måske svigter de vælgere, der har vist mig tillid ved at stemme på mig, men jeg håber og tror, at de har forståelse for min beslutning.

- Jeg har haft en god og interessant tid i byrådet. Både i Børne- og skoleudvalget og i Erhvervsrådet, synes jeg, jeg har kunnet bidrage til gode beslutninger og en god udvikling. I Børne- og skoleudvalget har implementeringen af skolereformen været det, der har fyldt mest.

- Også erhvervsområdet har fyldt en del for mig, og jeg synes, jeg har kunnet byde ind med viden og erfaring i forhold til, hvordan vi får et velfungerende erhvervsliv i kommunen, som er afgørende for have råd til at yde god borgerservice. Venstres gruppeformand Flemming Nørgaard beklager, at Dorte Winther ønsker at holde en pause.

- Dorte er virkelig en kapacitet, som vi nødig vil undvære, men jeg forstår udmærket, at hun vælger at prioritere sit gode job, og så ser jeg frem til, at hun igen får overskud til at vende tilbage til Venstres byrådsgruppe.

Hvis byrådet godkender, at Dorte Winther får orlov, så betyder det comeback til den erfarne politiker Nikolaj Per Schøler fra Haar ved Hinnerup. Han har siddet i byrådet frem til sidste valg.

- Jeg glæder mig til igen at blive en del af det politiske arbejde og til atter at være en aktiv medspiller i Venstres byrådsgruppe, siger N.P. Schøler. Han får plads i Arbejdsmarkedsudvalget, hvor Schøler afløser Thomas Storm, som skifter til Børne- og Skoleudvalget, mens Hanne Smedegaard overtager Dorte Winthers plads i Erhvervsrådet, oplyser Venstre, Favrskov Kommune, i  en pressemeddelelse.

FOTO: Breinholt Foto

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Favrskov eller i kategorien Politik.