Thorsø Kirke vinder forsikringssag

Efter et års kamp for at få erstatning, har menighedsrådet i Thorsø Kirke netop vundet over sit forsikringsselskab.

I et år har menighedsrådet i Thorsø Kirke kæmpet for at få erstatning for de 400 år gamle effekter, som i sommeren sidste blev stjålet fra kirken. Det har været en lang og sej kamp, men nu er det endelig lykkes menighedsrådet at få erstatning.

I juli måned 2016 blev blandt andet dele af kirkens altertavle stjålet af ukendte tyve. Politiet havde dengang ingen spor at gå efter, og de stjålne genstande er heller aldrig dukket op igen.

Siden da har Thorsø Kirke kæmpet mod sit forsikringsselskab, Forsikringsenheden – Folkekirkens Forsikring og Selvforsikring.

quoteMasser af energi og tid er brugt for at overbevise forsikringen om, at vi har et krav på dækning af det stjålne. Også selv om der ikke var tegn på indbrud

Erik Bertelsen, Formand, Menighedsrådet, Thorsø Sogn

- Sagen har været behandlet af folkekirkens forsikringsenhed to gange. Første gang fik menighedsrådet et totalt afslag, da der ikke i kirken var tegn på indbrud.  Menighedsrådet engagerede herefter en advokat til at forfølge sagen. I anden omgang anerkendte forsikringen en erstatning på 125.000 kroner. Forsikringen ville kun erstatte nogle få dele, siger formand Erik Bertelsen fra Thorsø Menighedsråd til Randers Amtsavis.

Menighedsrådet var stædige, og valgte at anke sagen til Kirkeministeriet, fordi de ikke var tilfredse med forsikringsselskabets afgørelse.

- Masser af energi og tid er brugt for at overbevise forsikringen om, at vi har et krav på dækning af det stjålne. Også selv om der ikke var tegn på indbrud. Thorsø menighedsråd og befolkning var selvfølgelig berørte over at den lokale kirke skulle frarøves disse historiske værdier. Kirken er sognets samlingssted. Det er ikke kun kirken men hele sognet, der er blevet frarøvet værdier, understreger Erik Bertelsen til Randers Amtsavis.

Men nu har menighedsrådet fået den glædelige besked om, at de vil modtage et erstatningsbeløb på 829.175 kroner fra forsikringsselskabet. Pengene skal bruges til at genetablere kirken efter tyveriet sidste år. 

Indslag fra 15. juli 2016