Thorsø Kirke er blevet bestjålet

Indbrudstyve har stjålet flere genstande fra kirken i Thorsø. Kirken beder borgerne om hjælp til at få dem tilbage.

Dele af altertavlen fra 1600 tallet og flere håndvævede messehagler er noget af det, der er blevet stjålet fra Thorsø Kirke.
I nattens mulm og mørke har indbrudstyve være på spil, og de har blandt andet også fjernet nogle centrale, udskårne træfigurer fra kirkens altertavle. De har ligeledes taget to store alterstager og en syvarmet lysestage med sig derfra.
De udskårne træfigurer forestiller Judas og en anden apostel, Kristus og to soldater, som er et symbol på opstandelse, og ørnen Johannes, der er et evangelistsymbol.

Menighedsrådet beder nu borgerne om hjælp. Hvis nogen, ved auktioner eller lignende, støder på de stjålne genstande, så bedes de kontakte politiet og menighedsrådet øjeblikkeligt.

De stjålne genstande er ikke umiddelbart noget der kan afsættes i almindelig handel, men de har igennem de seneste 400 år været del af Thorsø Kirke, og de har derfor stor værdi for kirken og menighedsrådet.

Politiet: Vi har ingen spor at gå efter
Politiet har besøgt kirken i Thorsø for at sikre sig mulige spor. Men indtil videre har politiet ikke meget at gå efter.

- Vi har ikke rigtigt noget at gå efter, for vi fandt ingen spor i eller omkring kirken. Sagen ligger nu ved vores efterforskningsafdeling, og vores arbejder fortsætter med afhøringer i lokalområdet, siger Ida Johanne Laursen, som står for sagen hos Lokalpolitiet i Randers.

Det er første gang hun oplever et sådan tyveri fra en kirke, og chancen for at få sagen opklaret er meget lille.

- Eftersom vi ikke har nogen spor at gå efter, så regner jeg ikke med at vi får sagen opklaret. Det kan kun ske, hvis tyvekosterne eksempelvis bliver fundet, siger Ida Johanne Laursen, som står for sagen hos Lokalpolitiet i Randers.

Har du oplysninger i sagen, bedes du kontakte politiet på telefonnummer 114.


Læs flere artikler fra Favrskov eller i kategorien 112.