Flygtninge pjækker fra sprogskoler om sommeren

​Favrskov Kommune har taget konsekvensen af det høje fravær på sprogskoler om sommeren og holder ferielukket i år.

Det er ikke mere end et par år siden, det blev besluttet, at flygtninge skulle miste deres ret til sommerferie. Alligevel er fraværet tårnhøjt i forbindelse med undervisningen på De Danske Sprogcentre henover sommeren.

Det skriver Jyllands-Posten i mandagens udgave af avisen.

Derfor har man i Favrskov Kommune valgt at holde sommerferielukket på sprogskolerne i år i en periode, hvor kommunen mener mange flygtninge pjækker for blandt andet at kunne være sammen med deres børn.

En hån mod det danske samfund

Overfor Jyllands-Posten kalder integrationsminister Inger Støjberg (V) situationen for ’uholdbar’, mens hun også mener, det er ’en hån mod det danske samfund’ at blive væk fra den ellers gratis undervisning.

- Det er ikke sådan, at man bare skal kunne blive væk eller demonstrere og på den måde presse sig til at få ferie, siger Inger Støjberg, der henviser til, at flygtninge for to år siden demonstrerede i forbindelse med den mistede ret til sommerferie.

I juli 2017 var der 50 procents fravær fra undervisningen i Favrskov Kommune, der i år holder ferielukket i uge 29-31.

Tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at der generelt er højst fravær i juli måned. Landsgennemsnittet lød på 47,1 procents fravær i sommerferien i fjor.

 


Læs flere artikler fra Favrskov eller i kategorien Samfund.