11.000 borgere kæmper mod busnedlæggelser

Borgere i Favrskov kommune vil bremse Region Midtjyllands busnedlæggelser. På to uger har 11.000 skrevet under på en protest mod spareplanen.

Region Midtjylland skal spare 35 millioner på busdrift. Derfor er forvaltningen kommet med en indstilling til at stoppe finansieringen af 17 busruter. Derudover ønsker forvaltningen at spare på yderligere fire busruter.

Men en underskriftsindsamling imod Region Midtjyllands busnedlæggelser gør sit for at spænde ben for politikernes spareplan. På bare fjorten dage er der indsamlet 11.000 underskrifter i mod busnedlæggelserne. 

Årsagen til de mange busnedlæggelser skyldes stigende udgifter til driften samt indførelse af rejsekortet.  

Det er Martin Godsk, der står bag indsamlingen. Han kæmper sammen med andre borgere fra Favrskov om at bevare flere busruter, og han er overrasket over, at det er gået så hurtigt med indsamlingen, der sker gennem Facebookgruppen Bevar vores busser.  

I alt er 26 ruter i Region Midtjylland i risiko for at lukke eller blive ændret. Der er høringsfrist om busnedlæggelserne den 23. august. 

Borgere i Favrskov kommune vil bremse Region Midtjyllands busnedlæggelser. For to uger siden var der 400 underskrifter i mod. Nu er tallet oppe på 11.000.

Læs flere artikler fra Favrskov eller i kategorien Trafik.