Vestjyde med særligt drive: Har startet egen virksomhed som 56-årig

Selvom kroppen er ved at være træt efter mange års slid, så er Paul Bonitz ikke klar til at gå på pension.

Hvad gør man, når man fysisk er ved at være godt brugt efter 35 år som smed, svejser og montør?

Hvis man hedder Paul Bonitz og stadig har masser af energi, så starter man sin egen virksomhed, også selv om 56-års fødselsdagen er fejret.

Vestjyden har på en rugmark i Rom ved Lemvig kastet sig ud i tilværelsen som iværksætter og har åbnet et gasdepot. De første flasker flyttede ind den 1. september, og siden har den tidlige smed kørt landevejene tynde med gas til industrien, levnedsmiddelområdet og til private kunder. 

Selv om det er hårdt slid at bygge en virksomhed op, så er det på nogle områder også lettere end det, han har sagt farvel til.

- Når jeg tog flaskerne ud af bilen, dengang jeg var smed, så skulle jeg først til at arbejde. Nu tager jeg flaskerne ned fra ladet, stiller dem og kører igen. Så er mit arbejde gjort, fortæller Paul Bonitz med en tilfreds mine.

Beslutningen om at starte et nyt og selvstændigt arbejdsliv traf han sidste vinter, da han svejsede i Nordhavnen i København. 

quoteDet kan gå til hver sin side, men nu begynder vi at kunne leve af det.

Paul Bonitz, iværksætter, Rom.

Han var seks meter under terræn i blæst og kulde i flere måneder, og det tærede på fysikken. Så svejseudstyret blev sendt på pension, men det er han langt fra klar til selv.

- Jeg føler mig ikke som ældre, og det er ikke fjernt for mig at lave mit eget firma. Mine forældre startede egen forretning, og mine brødre er også selvstændige, så jeg tror egentligt, det ligger lidt i generne. Jeg er bare kommet lidt sent i gang, fortæller han.

Indtil videre består hans gasdepot af et indhegnet areal med mange forskellige slags standard og specialgasser samt tre contaniere, der tilsammen udgør kontor og lager. 

Foreløbig er en kontorassistent ansat, men der er plads til flere. Paul Bonitz har nemlig købt 1000 kvm jord ved siden af, hvor planen er at åbne en butik med salg af tilbehør til svejsning.

- Når man starter noget fra bunden , vil det altid være forbundet med en vis usikkerhed. Det kan gå til hver sin side, men nu begynder vi at kunne leve af det, og så skulle jeg jo gerne tjene så meget, at der kan også kan lægges lidt til side til pensionen.