Struervirksomhed i fremgang: Holder kunderne hemmelige

Alu Parts i Struer har godt gang i forretningen, men vil ikke dele, hvem der er deres kunder. Det er der en god grund til.

08:41

Når store virksomheder laver prototyper af kommende produkter og designs, så er det vigtigt, at alt omkring den prototype bliver holdt hemmeligt. Det ved Alu Parts i Struer godt.

Alu Parts er en virksomhed, der kan lave stort set alt, så længe det skal laves i aluminium. Det gør de for mange forskellige virksomheder rundt i verdenen. De kan dog ikke sætte navn på dem.

- Det er en naturlig del af branchen, at man ikke snakker så meget om det, siger indehaver Jesper Kristensen.

Hos den salgsansvarlige er det samme svar, man får. Han uddyber dog, hvorfor det er vigtigt, at det bliver holdt hemmeligt.

- Det kan være et nyt design eller nyt produkt, som ikke er på markedet endnu, vi bliver bedt om at lave, så der kan være mange grunde til, at man ikke vil afsløre, hvem det er til, siger Per Hornshøj Jensen.

En af de faste opgaver er dog ikke hemmelig. De laver såkaldte feedere til virksomheden Fuji i Japan, hvor de indgår i deres produktion af printplader.

Grunden til, at Fuji lægger sådan en opgave til Struer, er ret simpel.

- Det er for småt for dem, så de har lagt det ud til deres kunder og spurgt, om det er noget, de kunne lave, og så er det endt hos os, siger Claus Lind, der er maskinarbejder i Alu Parts.

Det er meget vigtigt for virksomheden, at den bliver ved med at udvikle sig, så når ordrebogen ikke er fyldt helt op, så finder de bare på et produkt selv. Det resulterede blandt andet i, at de lavede nogle aluminiumslysestager for et par år siden.

For man kan ikke være afhængig af, at det, der går godt i øjeblikket, også holder fremadrettet. Man er nødt til at udvikle sig hele tiden.

- Hvis vi bare holder status quo, så er vi i afvikling. Så bliver vi lige så stille spist op, siger partner og salgsansvarlig, Per Hornshøj Jensen.

Udover lysestagerne har Aluparts også udviklet en stander til at have en iPad i. Udviklingen i USA er, at der er iPads i flere rum i huset, som styrer lys, vand og varme, og det prøver de at gøre attraktivt i Europa.

Aluparts har ni ansatte og bruger 30 ton aluminium om året.