Nicklas har startet et produktionsselskab i Kibæk: - For mig er der ikke nogen plan B

For to år siden satsede Nicklas Tägtström Møller alt og sprang ud som iværksætter med sit produktionsselskab Elsewhere Film. Drømmen er at komme til for alvor at lave spillefilm.

Nicklas Tägtstrøm Møller ansatte sidste år en fotografelev, Mads Munkholm Nielsen, som hjælper til med diverse filmopgaver.
Nicklas Tägtstrøm Møller ansatte sidste år en fotografelev, Mads Munkholm Nielsen, som hjælper til med diverse filmopgaver.
Foto: Maria Strange, TV MIDTVEST

Nicklas Tägtstrøm Møller har altid drømt om at skabe film. Da han var dreng, lånte han sit mors videokamera og lavede små film og historier med sine legetøjsfigurer. Drømmen om at skabe noget visuelt holdt ved, og i dag lever han af sin passion.

- Jeg ved præcis, hvad jeg skal, når jeg står på den anden side af kameraet. Jeg tror bare, at kameraet er mit instrument. Jeg føler, jeg har et godt øje for ting, siger Nicklas Tägtstrøm Møller.

quoteDet er liv og død for mig. For mig er der ikke nogen plan B.

Nicklas Tägstrøm Møller, indehaver, Elsewhere Film

Han startede for alvor sin filmkarriere som fotografelev på TV MIDTVEST, inden han fortsatte på manuskriptuddannelsen i Aarhus. For to år siden startede han så sit eget produktionsselskab, Elsewhere Film, som i dag har til huse i hjembyen Kibæk. Den gamle boghandel er nu lavet om til to redigeringslokaler og et studie, hvor der kan optages reklamefilm.

- Når man skriver manuskripter eller ser en film, så har den tit sådan en struktur, der hedder hjemme, ude, hjemme igen. Jeg føler lidt, at min tur har været sådan, siger Nicklas Tägtstrøm Møller.

Mindre reklame – mere film

Elsewhere Film producerer to-fire reklamefilm om ugen. Samtidig arbejder Nicklas Tägtstrøm Møller på et filmprojekt og skriver på en fiktionsserie. Drømmen er, at fremtiden byder på mindre reklame og mere film.

- Jeg er ikke instruktør endnu, men jeg er godt på vej, konstaterer den unge manuskriptforfatter.

Det kan være barskt at starte et produktionsselskab - ikke mindst uden for de store byer. Nicklas Tägtstrøm Møller lader sig dog ikke stoppe af udfordringer.

- Det er liv og død for mig. For mig er der ikke nogen plan B. For havde der været det, så ville jeg have taget den på et eller andet tidspunkt. Hvis det ikke lykkedes, kan jeg ikke se andre udveje. Det er nok også det, der gør, at jeg bliver ved, og at jeg stadig sidder her, siger Nicklas Tägtstrøm Møller.

Sidste år ansatte han en fotografelev, som hjælper til med alle former for filmopgaver. 

9:25
Se mere om de unge iværksættere fra Elsewhere Film og mød også Henrik fra Mobilhytten på Mors i dette afsnit af Fast Arbejde.