Konkurrenter blev kollegaer: - Vi kunne lige så godt gå sammen i stedet for at bekrige hinanden

I spidsen for KA Gulvservice står makkerparret Stig Villadsen og Kristian Andersen. Sådan har det dog ikke altid været. Engang kæmpede de to om kunderne i hver deres virksomhed.

Man skal holde sine venner tæt og sine fjender tættere – sådan lyder en gammel talemåde. Det er netop, hvad Stig Villadsen og Kristian Andersen har valgt at gøre.

Indtil for et siden havde de hver deres virksomhed, som sleb gulve, men efter at have kæmpet om de samme kunder i en lang årrække, valgte de at slå pjalterne sammen i Kristian Andersens virksomhed, KA Gulvservice i Herning.

I dag sliber KA Gulvsevice ikke kun gamle gulve. De lægger også nye. 
I dag sliber KA Gulvsevice ikke kun gamle gulve. De lægger også nye. 
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

- Nogle gange havde jeg frygtelig travlt og lånte nogle af Kristians folk, og nogle gange hjalp jeg Kristian, så til sidst blev vi enige om, at vi ligeså godt kunne slå os sammen i stedet for at bekrige hinanden, siger Stig Villadsen.

Udover at bruge hinandens medarbejdere, så var de to slibefirmaer også ofte ude og byde på de samme opgaver.

- Vi kunne jo ikke undgå at støde ind i hinanden, så i stedet for at gå og kæmpe om det samme, kunne vi ligeså godt hjælpe hinanden, siger Kristian Andersen.

Supplerer hinanden godt

Oprindeligt var det slibning af trægulve, der var hovedopgaven i de to virksomheder, men efter fusionen er de også begyndt at lægge nye trægulve. Det betyder blandt andet, at de får mange opgaver på at lægge sildebensgulv. Det var især populært i 60’erne, men er det også i dag.

quoteVi kunne jo ikke undgå at støde ind i hinanden, så i stedet for at gå og kæmpe om det samme, kunne vi ligeså godt hjælpe hinanden.

Kristian Andersen, stifter og medejer, KA Gulvservice

Også en anden ting har ændret sig betragteligt, efter at de to virksomheder er blevet til en. Rollefordelingen er nemlig blev ridset godt op, hvilket i høj grad er blevet muligt på grund af fusionen.

Imens Stig Villadsen mest står for det håndværksmæssige, så tager Kristian Andersen sig af salg, kontorarbejde og ikke mindst idéudvikling. De nyder dog begge, at de i dag har hinanden i tilværelsen som selvstændig.  

- Det er dejligt at have en, man kan dele det med, så det ikke er alle beslutninger, man skal tage alene. Jeg får mange ideer, og det er ikke alle, der er lige gode, så han kan hjælpe lidt med at sortere i dem, siger Kristian Andersen.

Håndværkerpriser og Gazeller

KA Gulvservice har i dag 18 ansatte. Det tæller både ti gulvslibere og fire gulvlæggere. Selvom virksomheden i dag er meget mere, end den var, da de begyndte, så kan et godt gammelt gulv stadig slå benene væk under dem.

Alt træ kan slibes. Derfor sliber KA Gulvservice blandt andet også vindueskarme og bordplader. 
Alt træ kan slibes. Derfor sliber KA Gulvservice blandt andet også vindueskarme og bordplader. 
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

- Måske en gang i måneden kommer jeg ud til en, hvor jeg tænker, hold da op, er der nogen der har gemt de her planker væk under gulvtæppet. Et helt vildt flot gulv. Så er det skønt at komme ud og se det, siger Stig Villadsen.

Det er ikke kun gulve, som virksomheden tager sig af. Det er nærmere alt, hvad der er i træ, for så længe det er af træ, kan det slibes. Derfor kommer KA Gulvservice også ofte ud på opgaver med bordplader, trapper og vindueskarme.

KA Gulvservice har to år i streg vundet håndværkerprisen, og i tre år har de fået Børsens Gazelle.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.