Kærlighed førte Sander til nyt hjemland og egen virksomhed

Hollandske Sander Kobes, som nu bor i Holstebro, har fået succes med at lave luksushavemøbler og parasoller, der er vejrbestandige og kan stå ude året rundt.

- Skal man have et godt familieliv, så skal man bo i nærheden af sin kones forældre. Sådan er det bare, siger hollandske Sander Kobes.

Det er grunden til, at han i dag bor i Holstebro og i april bliver far til barn nummer fire.

- Når hollændere kommer til Danmark, så er det enten på grund af køer eller kærlighed, og for mit vedkommende er det det sidste. Jeg var så heldig at møde en fantastisk pige fra Vestjylland, fortæller han.

quoteMine varer er et modsvar til køb-og-smid-væk-kulturen og container-importerede havemøbler, der har en kortere levetid.

Sander Kobes

Begejstringen er næsten lige så stor, når han beretter om sit store spring til at blive selvstændig. For to år siden etablerede han virksomheden Lapatio, hvor han sælger eksklusive havemøbler, parasoller og udekøkkener. Altså en branche, der kræver godt vejr.

- Dengang jeg startede, havde jeg lidt svært ved at overbevise folk om, at det var en god ide. De mente ikke, det var helt logisk at satse på en forholdsvis smal branche med så lidt sommer, som vi har i Danmark, siger Sander Kobes.

Ud over møbler sælger Lapatio også udekøkkener, grill, pizzaovne og meget andet. I alt er der 1500 forskellige varer at vælge imellem.
Ud over møbler sælger Lapatio også udekøkkener, grill, pizzaovne og meget andet. I alt er der 1500 forskellige varer at vælge imellem.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Havemøbler med lang levetid

Men Sander Kobes har valgt at satse på møbler og tilbehør, der kan tåle at stå ude hele året rundt, og ideen med luksus-møbler har vist sig at være bæredygtig. Der er et marked, og det er ikke kun familier med høj topskat, der bestiller et loungesæt til 30.000 kr.

- Mine varer er et modsvar til køb-og-smid-væk-kulturen og container-importerede havemøbler, der har en kortere levetid. Når man har kasseret en parasol tre til fire gange, så vælger en del, også helt almindelige lønmodtagere, at investere i kvalitet, forklarer Sander Kobes.

Da Lapatio, der betyder ”til uderummet”, blev startet i 2019 var det som en ren web-butik. I dag kan varerne, der kommer fra hele verden, købes både i en fysisk butik og på nettet.

På ret kurs igen efter corona

Fra 2019 til 2020 oplevede virksomheden en vækst på over 300 procent. Men så kom corona og med den en kold dukkert.

- Leverandørerne kunne ikke levere det, de havde lovet, og vi måtte annullere rigtig mange ordrer. I denne sæson er vi bedre forberedte på epidemiens konsekvenser. Vi har implementeret nye leverandører, og salgskurven er på vej opad igen, siger Sander Kobes.

Fremtidsdrømmen er tegnet på et stykke papir. Sander Kobes håber inden for et par år at kunne bygge et domicil med kontor, værksted, butik og med et showroom på taget, hvor møbler og parasoller kan stå ude hele året rundt.

Den hollandske iværksætter tilbyder også sine kunder at komme ud i deres haver og hjælpe dem med den ideelle indretning af deres uderum.

Du kan høre mere om møbelvirksomheden i denne udgave af Fast Arbejde, hvor vi også besøger iværksætterparret Kathrine og Mathias Ø. Kristensen, som har 200 malkekøer.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.