Jens startede forretning i krisetid: - God service går aldrig af mode

Coronakrisen kradser blandt mange virksomheder. Alligevel er der nogen, der har modet til at starte noget nyt op.

I et villakvarter i Viborg holder virksomheden ”Rent a Fixer” til. Fra et lille værksted driver Jens Elvers-Christensen sin virksomhed, hvor han reparerer og servicerer cykler.

Virksomheden åbnede han i oktober, og siden har han kæmpet for at kunne leve af den.

- Det, jeg har lavet mest af indtil videre, er lidt med gear, men det er også rigtig meget generelle eftersyn af cyklen. God service går aldrig af mode, og godt håndværk ved man, hvad er, siger cykelsmeden til TV MIDTVEST.

Cykelværkstedet i villakvarteret lyder måske som en forretning som så mange andre, men alligevel er der noget, der får forretningen til at skille sig ud.

Henter og bringer uden problemer

Jens Elvers-Christensen både henter og afleverer nemlig cyklen for kunderne. Og så holder han åbent i weekender og om aftenen, hvor kunderne kan undvære deres cykler.

Modet til at gøre idé til virkelighed kom en dag, hvor skægget skulle plejes hos barberen.

- Og da jeg lå med et iskoldt håndklæde om hovedet og fik det clearet fuldstændig, så var jeg egentlig ikke i tvivl, da jeg gik derfra. Det er nu, og så gik jeg hjem og præsenterede ideen for min hustru og sagde: ”Nu tror jeg sgu, det skal være,” siger han.

Pengene er ikke vigtigst

Nu er der gået tre måneder, siden de første cykler trillede ind i det lille værksted, og selvom Jens Elvers-Christensen stadig ikke kan leve af cykelværkstedet, så er han glad for beslutningen.

For ham er indtægten nemlig ikke det vigtigste.

- Jeg kan mærke på især min yngste søn, at han og jeg har fået et tættere bånd, end da jeg var væk fra 07.30 til 18 hver dag. Det har gjort meget godt, og det er for mig mere værd end en god lønseddel, siger cykelsmeden til TV MIDTVEST.

Økonomien er dog ikke ligegyldig, men heldigvis er udgifterne små.

Fordelen ved at have værksted hjemme i privaten er nemlig, at der ikke skal betales husleje. Og cykelmekanikeren har kun investeret i få reservedele og en firmabil.

- Jeg kan se, at de dage, hvor jeg har meget at lave, så ville det sagtens kunne hænge sammen. Jeg skal bare have nok at lave hele tiden, så er der gode muligheder i det, siger Jens Elvers-Christensen.

Mistede job, da alt lukkede ned

Jens Elvers-Christensen har tidligere haft sin egen cykelbutik i Hellerup, og senest arbejdede han hos en cykelwebshop, men det job mistede han i foråret 2020, hvor alt var lukket ned.

Nu har han lavet sin egen hjemmeside, og han får også henvendelse på Facebook. Hans største udfordring i øjeblikket er at gøre folk opmærksom på, at han findes.

- Hvis der i starten her har været to dage, hvor der ikke er tikket noget ind, så tænker jeg ”åh, hvad har jeg gjort forkert,” og der kommer en masse tanker, men jeg er nødt til at have fokus på målet længere ude. Det tager længere tid at få bygget en god kundekreds op, siger han.

Han er dog nået et punkt, hvor han dagligt har kunder, og han gør, hvad han kan for at få flere til at bruge ham som cykelsmed. Det gør han blandt andet ved at dele flyers ud.

Drømmene er nemlig store, selvom virksomheden stadig er ny.

- Det korte mål er at få det godt i gang er i Viborg og lære en hel masse. Så kunne jeg rigtig godt tænke mig at rulle det ud og komme ud over bygrænsen og få det rullet stille og roligt ud til at være landsdækkende, siger cykelsmeden.

Tema

Fast Arbejde


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.