Jakob er i arbejde på trods af sine diagnoser: - Det giver mig ro og stabilitet

På Hotel Eyde i Herning har de fire medarbejdere, der er ansat på flexjobordningen. En af dem er Jakob Kjærsgaard.

Jakob Kjærsgaard har en asperger- og tourettesdiagnose - men fire timers arbejde om dagen kan han sagtens overkomme. Derfor er han nu ansat på flexjobordningen på Hotel Eyde i Herning.

quoteDet giver mig ro og stabilitet. Det er en dejlig arbejdsplads, hvor jeg både har faste opgaver - og samtidig sker der noget nyt hver dag. 

Jakob Kjærsgaard, medarbejder, Hotel Eyde

- Jeg har fokusbesvær og svært ved at koncentrere mig. Nogle gange kan jeg også have nedture hvad angår mit humør, og det gør mig ustabil, hvor jeg på de fire timer om dagen kan levere det stabilt, fortæller Jakob Kjærsgaard fra Herning. 

Han varetager mange af de praktiske opgaver på det 180 år gamle hotel i Herning midtby og er en fast del af medarbejderstaben på 70 mand.

- Det giver mig ro og stabilitet. Det er en dejlig arbejdsplads, hvor jeg både har faste opgaver - og samtidig sker der noget nyt hver dag. 

Vil tage socialt ansvar

På Hotel Eyde har de fire medarbejdere, der er ansat på flexjobordningen.

-En del af det at være arbejdsgiver er, at man tager et socialt ansvar. Man lærer at tage hensyn til hinanden og vide, at vi ikke er ens alle sammen, siger hotelchef Agnetha Nielsen.

Når Jakob Kjærsgaard ikke er på arbejde, går han op i rollespil - og så er han politisk aktiv.

-Jeg har været både kandidat ved både kommunalvalget, regionsrådsvalget og folketingsvalget. Det er ikke blevet til noget endnu ud over nogle suppleantposter, men det har været fedt at prøve det - og være en del af den demokratiske proces, siger Jakob Kjærsgaard.

quoteDet er vigtigt, at folk får et godt førstehåndsindtryk.

Jakob Kjærsgaard, medarbejder, Hotel Eyde

God frokost hver dag

På Hotel Eyde sørger han blandt andet for, at facaden er pæn.

- Det er vigtigt, at folk får et godt førstehåndsindtryk, fortæller han.

Ved 12-tiden har han fri.

- Og så gør det jo ikke noget, at jeg kan nå at spise en lækker frokost, inden jeg kører hjem, siger Jakob Kjærsgaard med et smil. 

Fast Arbejde besøger Hotel Eyde