Hver tredje ansat er flexjobber hos Toft Care: - De er arbejdsomme og loyale

Syv ud af de 24 ansatte, der arbejder hos specialernæringsproducenten Toft Care, er flexjobbere, og det er et helt bevist valg fra direktørens side.

Toft Care i den lille by Harre vest for Roslev producerer specialernæring i form af blandt andet chips, snackbarer og pulver med proteiner. Det er en gammel virksomhed med rødder helt tilbage til 1947, og de seneste 15 år er det tredje generation, der har stået i spidsen for fødevarevirksomheden.

Peter Toft har 24 ansatte, der er fordelt i produktionen, på lageret og kontoret. Knap en tredjedel af de ansatte er flexjobbere.

- Jeg synes, at flexjobbere er nogle af de mest fantastiske medarbejdere, man kan få. Jeg har sjældent mødt mere arbejdsomme og loyale medarbejdere end flexjobbere, siger Peter Toft, der er direktør hos Toft Care.

En af flexjobberne er Stine Larsen, der arbejder i pakkeriet. Hun har været ansat siden maj 2021.

- Jeg var så uheldig at gå ned med stress sidste år, men så fandt jeg stedet her, hvor der er stille og roligt uden for mange mennesker og forskellige ting på én gang.

quoteJeg tror desværre lidt, at flexjobbere har været en negligeret gruppe i arbejdsstyrken. Men når først man viser dem tillid til, at de kan løfte opgaven, så får man som arbejdsgiver dobbelt så meget tilbage.

Peter Toft, direktør hos Toft Care

Egentlig arbejdede Stine Larsen som lærer, men hun er glad for at have skiftet til en anden branche.

- Her bliver jeg set og hørt og mødt med det, jeg kommer med. Jeg bliver accepteret som den, jeg er. Det er dejligt at komme ud og være blandt folk igen, og jeg har fået nogle super kollegaer og en fantastisk ledelse.

Stine Larsen er en af i alt syv flexjobbere, der har fundet sig til rette hos Toft Care
Stine Larsen er en af i alt syv flexjobbere, der har fundet sig til rette hos Toft Care
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Får det dobbelte tilbage

Peter Toft anbefaler andre virksomheder at ansætte flexjobbere, hvis du mangler arbejdskraft.

- Jeg tror desværre lidt, at flexjobbere har været en negligeret gruppe i arbejdsstyrken. Men når først man viser dem tillid til, at de kan løfte opgaven, så får man som arbejdsgiver dobbelt så meget tilbage, siger direktøren.

Han understreger dog, at det er vigtigt, at man matcher en flexjobber med den rigtige opgave.

- Man skal ikke tage en flexjobber ind bare for at tage en ind. Man skal finde ud af, om der er et match i de opgaver, man gerne vil have løst, og det flexjobberen kan, siger Peter Toft.