Fast Arbejde

Her er de ansatte omgivet af slik hver dag

Kan du heller ikke sige nej til slik? Forestil dig så at være omgivet af slik i tonsvis hver eneste dag.

Kan du heller ikke sige nej til slik? Forestil dig så at være på en arbejdsplads, hvor medarbejderne må spise alt det slik, de vil.
Kan du heller ikke sige nej til slik? Forestil dig så at være på en arbejdsplads, hvor medarbejderne må spise alt det slik, de vil.

Et af de helt store frynsegoder ved at være ansat på virksomheden Candynavia i Silkeborg er, at man må spise ligeså meget slik, man vil, når man er på arbejde.

- De fleste siger, det ville de ikke kunne holde til. De tror, man spiser sig tyk. Og det gør man måske også. Men 50-100 gram om dagen, ryger der da ind, hvis man begynder at tælle sammen på det, siger Benny Ebsen, der er funktionsdirektør hos Candynavia i Silkeborg.

Virksomheden er en af de største slikimportører i landet. Mere end 400 tons slik bliver hvert år pakket og sendt ud af lageret.

- Hvis man tager nogle af de stor drenge, Haribo, Toms og sådan nogle, det er jo toppen – det er dem, der ligger og trækker øverste linje. Og lige under dem, der kommer vi, siger Benny Ebsen.

Virksomheden er måske ukendt for mange, men i slikbranchen er den ret stor. De 36 ansatte er fordelt på tre ben – ét ben skaffer slik hjem og sender det videre, nogle er ansat i salgsdelen, hvor sælgerne kører rundt i landet og sælger til butikker. Og så er der pakkeriet. Her står Lotte Nyrup og pakker.

- Jeg har tidligere været indenfor sundhedssektoren i 17 år. Men på grund af nedskæringer og så videre, så kunne jeg ikke længere se mig selv i spejlet. Så jeg tænkte, at nu ville jeg arbejde med døde ting i stedet for. Og nu har jeg været her i fire år, og man har travlt, når man er her, men når man kommer hjem, er der heller ikke noget der fylder, siger Lotte Nyrup, som er pakkerimedarbejder i virksomheden.

At vi elsker slik her i Danmark, vidner virksomhedens omsætning meget godt om. Den er nemlig på hele 100 millioner om året.