Fra jernstøberi og militær til eget firma: Nu har Helle og Arne succes i byggebranchen

Helle Frostholm Skærbæk og Arne Spicer Lindgren ejer i dag Nordic InnerCore i Glyngøre. En virksomhed, der laver færdige samleløsninger til byggebranchen. Det til trods for, at de begge kommer fra helt andre erhverv.

8:13
Fast Arbejde har besøgt virksomheden Nordic innerCore, som du kan møde i indslaget her.
Foto: Maria Strange, TV MIDTVEST

Arne Spicer Lindgren er tidligere hundefører i militærpolitiet, mens Helle Frostholm Skærbæk har en baggrund som produktchef hos Morsø Jernstøberi.

Selvom det på papiret virker som et umage par, så har de nu i fem år haft stor succes med Nordic InnerCore (NIC) i Glyngøre. En virksomhed, der producerer færdige lysninger; altså den indvendige ramme til vinduer.

- Det er måske ikke håndværket, der har været min største force. Men jeg kan udvikle og planlægge, hvordan man kan gøre livet nemmere for håndværkere, siger Arne Spicer Lindgren.

Han blev en del af NIC i 2015 og ejer i dag Glyngøre-virksomheden sammen med Helle Frostholm Skærbæk.

Strategi, strateg og strategi

NIC blev grundlagt i 1999, da en tømrer på Mors fik en god ide.

-  Han var rigtig godt til at være Georg Gearløs, når han selv var ude og tømre ting, og han havde opfundet et clip-on-system, som vi er kendte for i dag, siger Helle Frostholm Skærbæk.

Hun kom selv ind i virksomheden i 2007 som administrerende direktør.

I dag er NIC især kendte for at producere færdige lysninger efter mål til vinduer til kunder over hele landet. De to ejere har delt ansvaret mellem sig, og det betyder, at det er den tidligere militærmand, der har styr på virksomhedens strategi.

- I starten var der ikke nogen strategi om, hvordan vi skulle gøre. Man forsøgte bare at sælge nogle lysninger og bundstykker. Men jeg kan ikke lade være med at sige strategi, strateg, strategi, siger Arne Spicer Lindgren.

Han har fået lavet en femårsplan for NIC, hvor strategien og budgetterne er skrevet ned på papir, og blandt andet derfor har virksomheden nu to gange fået Gazelleprisen.

- Det virker godt, hvis du er fokuseret, og dine medarbejdere er fokuseret på, hvad vi skal nå. Så plejer det at gå op i en højere enhed, hvis du også har det rette produkt at sælge.

I sit strategiske arbejde bruger Arne Spicer Lindgrens mange af de erfaringer, han har med fra militæret.

- Dengang sad der på rykraden af os, at vi skulle vide, hvor vi skulle hen, for ellers kunne det få fatale følger, hvis man ikke gjorde det.

NIC Denmark har lige udvidet virksomheden og holder nu til i de gamle JAMO-bygninger i Glyngøre.
NIC Denmark har lige udvidet virksomheden og holder nu til i de gamle JAMO-bygninger i Glyngøre.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Satser på mere

I dag er NIC gået fra en enkeltmandsvirksomhed i 1999 til at have 14 ansatte. De har fordoblet omsætningen i løbet af de seneste fire år, og Arne Spicer Lindgren er i gang med den næste femårsplan, mens Helle Frostholm Skærbæk satser på, der kommer endnu en Gazellepris til samlingen.

- Jeg ønsker, at vi skal blive til mere, end vi er i dag. VI skal helt sikkert vokse. Det har da været et sejt træk, men jeg har ikke fortrudt det mindste. Jeg synes, det er spændende at gå på arbejde hver dag og se alle de mennesker omkring mig, der gerne vil det. Jeg bliver simpelthen så stolt, siger Helle Frostholm Skærbæk.

NIC Denmark fik Børsens Gazellepris i 2019 og 2020.