Fast Arbejde: Laserbehandling og tandrens på Viborg Dyreklinik

Fast Arbejde er taget på besøg på Viborg Dyreklinik. Et travlt sted, der mærker at danskerne bruger flere og flere penge på deres kæledyr. 

Viborg Dyreklinik har specialiseret sig i at behandle menneskets bedste ven. Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Hvert år bruger danskerne milliarder på deres firbenede venner. En af de helt tunge poster er medicin og sundhed. Og her kommer Viborg Dyreklinik ind i billedet.

Læs også De dyre dyr: 30.000 kroner til dyrlægen afskrækker færre og færre

Klinikken har eksisteret i to år, og kan i dag tilbyde avancerede behandlinger af menneskets bedste ven.

I dag er det hunden Coco, som er på operationsbordet, hvor den skal have renset tænder. Men klinikken tilbyder alle former for behandlinger til folks kæledyr. Alt fra at få dryppet øjne til at blive kastreret. 

Coco er en seks år gammel Cavalier King Charles. 

- Her skal det være, som var du taget til egen læge, siger Alexandra Jacobsen, der er dyrlæge på klinikken.

Klinikken påpeger, at de selvfølgelig ikke står og nusser hundehvalpe hele dagen, men dyrene har brug for ekstra omsorg, så det sørger de for. 

Simone Falckenberg er elev på 8. måned som veterinær-sygeplejerske.  En uddannelse, der tager godt tre år. I dag skal hun gøre operationsbordet klar til Coco.

- Det er fedt at være med til at hjælpe dyrlægerne. Jeg får lov at lave mange forskellige ting, lærer rigtig meget, og så laver jeg stort set det samme, som en uddannet veterinær-sygeplejerske ville gøre, siger Simone Falckenberg. 

Dyreklinik med vokseværk

Simone Falckenberg er en af syv medarbejdere på klinikken, der tæller to dyrlæger, to sygeplejersker og en veterinær rehabiliterings-terapeut, der træner med hundene. I dag kan klinikken hjælpe meget syge dyr, som før ikke stod til at redde. 

Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Blandt andet bruger klinikken i dag laserlys, som kan hjælpe med at behandle skadede muskler og led. 

- Der er masser af evidens på det, det er meget brugt i USA. Men det er et meget dyrt apparat, siger Diite Jensen. 

I dag er det dog ikke så dramatisk, med Coco, der kun skal have en tandrensning. Selve tandrensningen foretages af Jette Gade,  der også er uddannet i at bedøve dyr. En uddannelse, der tager et år, oven i den autorisrede veterinærsygeplejerske-uddannelse.

Dobbelt så mange hunde er forsikret på otte år

Næsten 900.000 danske familier har hunde, katte eller heste som kæledyr. I forhold til hunde oplever Agria Dyreforsikring, at flere forsikrer de firbenede kæledyr.

- Vi oplever en jævn stigning i antallet af forsikringer. Faktisk over en fordobling siden vi kom på markedet i 2011, hvor det kun var 20 procent af danske hunde, som havde en sygeforsikring. I 2018 var det 46 procent, fortæller markedskoordinator Lotte Evers.

På klinikken i Viborg er Coco klar til at blive lagt i narkose, og både Simone og Jette sørger for at hunden er helt rolig. Samtidig bliver den overvåget hele tiden. På samme måde som når mennesker bedøves.

Mens Jette renser tænder, får Coco også klippet negle, den får en vaccination, og så er den klar til at vågne igen. 

Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

08:38

Fast Arbejde besøger Viborg Dyreklinik, der kan hjælpe selv de mest syge kæledyr. 

Luk video