Fast Arbejde

Chefen tog det store spring: Fra boreplatform til 32 grader varmt vand i Tangsø Centret

Det er ikke hver dag, man får tilbudt et nyt job, mens man går og river ukrudt op hjemme i sin have. Men det var faktisk sådan, det gik til, at Glenn Jensen i dag er chef for Tangsø Centret i Bækmarksbro.

Centerchef i Tangsø Centeret, Glenn Jensen, har ansvaret for i alt 5.200 kvadratmeter.
Centerchef i Tangsø Centeret, Glenn Jensen, har ansvaret for i alt 5.200 kvadratmeter.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Glenn Jensen er oprindelig uddannet bager, men har i mange år arbejdet på boreplatformen Thyra i Nordsøen. Men så var det, at den tidligere centerchef kom med et godt tilbud til ham.

- Det kunne jeg ikke sige nej til, så jeg valgte at gå i land. Jeg er skiftet fra at have to uger ude på arbejde og fri hjemme i tre uger til at være på arbejde hver dag hele ugen og næsten ikke have fri. Men det er fantastisk, siger Glenn Jensen.

Med egne ord er han en ’nede-på-jorden-chef’, der hver dag kommer rundt i alle krogene på det 5.200 kvadratmeter store center. Arealmæssigt svarer det til 26 parcelhuse, og chefen tjekker det hele fra klokken seks hver morgen.

Når rengøringspersonalet møder ind, ligger der små sedler på, hvad der skal gøres, mens han selv er gået i gang med at skifte en pære, lave kaffe til senior-motionsholdet eller måle vandtemperaturen.

Bordopstilling til fester og møder er en af de opgaver, Glenn Jensen, selv tager sig af.
Bordopstilling til fester og møder er en af de opgaver, Glenn Jensen, selv tager sig af.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Tangsø Centret er et multihus med både sportshaller, kultur- og festlokaler, kiosk, cafe, fitness, sundhedscenter, hytteby, fritidsordning, legeplads, wellness og svømmehal. Her er bassinet kendt i hele landsdelen for sin konstante vandtemperatur på 32 grader.

- Vi har rigtig mange kunder, der kommer via vores sundhedscenter. Eksempelvis er der gigthold, der har stor gavn af det varme vand. Men også de små på babyholdet elsker at boltre sig i det lune vand, fortæller Glenn Jensen.

Trods energikrisen vil der ikke umiddelbart blive skruet ned for det varme vand.

- Nej, det er det sidste, vi gør. Vi varmer vandet op med fjernvarme, og det stiger kun med fire til fem øre per kilowatt. Det kan vi godt klare. Det værste er vores affugtningsanlæg, der skal køre for at undgå svamp og råd i vægge, vinduer og døre. Vi har en fastprisaftale på el indtil den 1. januar. Derefter render vi op på fuldskrald i energi, og det kan i sidste ende give os en ekstra regning på 800.000 kroner, forklarer centerchefen.

Derfor har Tangsø Centret søgt Lemvig kommune om tilskud til solceller.

- Hvis det bliver et nej, er vi virkelig pressede, fastslår han.

Energikrisen har dog allerede fået den konsekvens, at wellnessafdelingen kun har åbent i dagtimerne.

Tangsø Sundhedscenter er en del af Tangsø Centret. Her er fysioterapeut Vibeke Gundersborg i gang med babysvømning.
Tangsø Sundhedscenter er en del af Tangsø Centret. Her er fysioterapeut Vibeke Gundersborg i gang med babysvømning.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

200.000 gæster årligt

Tangsø Centret bliver drevet som en selvejende institution af Tangsø Forenede Sportsklubber.

- Det er et ret sjovt sammensat sted, og det samme er den måde, som det hele er skruet sammen på. Man kan sige, vi er afhængige af hinanden. Denne ene gren kan ikke rigtigt fungere uden den anden. Så de mange muligheder og tilbud supplerer hinanden godt, siger Glenn Jensen.

Næsten 200.000 mennesker går hvert år gennem døren til Tangsø Centret i Bækmarksbro. Det er bemærkelsesværdigt mange i forhold til byens kun 518 indbyggere.

- Vi mærker en kæmpe opbakning fra borgerne og kunne slet ikke få det hele til at hænge sammen økonomisk, hvis vi ikke havde en række frivillige hjælpere. De lægger mange gratis arbejdstimer i centret og sætter en stor ære i, at der er rent og indbydende både inde og ude.

Ved siden af centret er der opført syv hytter, der tiltrækker en del turister, og de er også populære at leje i forbindelser med bryllupper og andre familiefester, der bliver holdt i centret.

Det seneste projekt er to udendørs padelbaner, der blev taget i brug før sommerferien.

- Jeg har et meget alsidigt arbejde. Der er ikke to dage, der er ens. Det er kun mødetiden, der er den samme, ellers er alle dage forskellige, siger chefen, der er godt tilfreds med at have skiftet Nordsøen ud med det lune bassinvand i Bækmarksbro.