Blev forelskede i København – nu driver par hotel i Vestjylland

For fem år siden sagde Kristina Bundesen og Christian Rasmussen farvel til det sorgløse storbyliv og goddag til en tilværelse som hotelejere i Skjern. Nu har hotellet haft den bedste sommer nogensinde.

Kristina Bundesen og Christian Rasmussen købte Hotel Skjern for fem år siden og flyttede samtidig fra København til Vestjylland. Foto: TV MIDTVEST

Kærlighed i København kan føre til meget. For eksempel fast arbejde på et hotel i Vestjylland. Det kan Kristina Bundesen og Christian Rasmussen skrive under på.

For fem år siden solgte parret deres lejlighed i hovedstaden og købte Hotel Skjern og Restaurant Stuen t.h. 

Dengang hed stedet Hotel Vestjyden og havde været lukket i fire måneder.

Læs også Fast arbejde: Fra 14 til 70 medarbejdere på fire år

- Det unge, sorgløse liv, vi havde i København, er noget af en kontrast til vores hverdag nu med en virksomhed med 25 ansatte og to små børn derhjemme. Men det her har en helt anden værdi, påpeger Kristina Bundesen.

Drømmen om at drive hotel i Vestjylland deler hun med sin mand.

- Det er vores fælles passion, og det er også det, der skal drive værket, for det er en både hård og speciel branche, siger Christian Rasmussen.

Et hotel under forvandling

De er begge uddannet inden for hotel- og restaurationsbranchen og har også papir på, at de er service-økonomer.

På hotellet har de en klar rollefordeling. Groft sagt tager Christian sig af mursten og Kristina af mennesker. Og der er blevet flere af begge dele i løbet af de senere år.

Sidste år blev der bygget en ny etage med 11 business dobbeltværelser, så hotellet nu råder over 32 i alt.

Hotelejerparret Christian Rasmussen og Kristina Bundesen drømmer om at fortsætte med nye ideer og udvikling på Hotel Skjern. Foto: TV MIDTVEST

Legerummet i kælderen er forvandlet til et voksent legerum, en vinkælder, der rummer et 500 kilo tung håndsnedkereret egetræsbord med plads til 16 personer.

Her bliver der arrangeret events, der trækker gæster fra hele landet.

- Det har virkelig været sjovt, men også lidt ude af kontrol. Jeg troede, jeg vidste, hvad vi gik ind til, men vi har skullet lære tingene hen ad vejen. Det kar kostet lærepenge, men det har også gjort os bedre og mere skarpe, fastslår Kristina Bundesen.

Vi er lidt blæksprutter alle sammen. Er man tjener her, så er man også receptionist.

Christian Rasmussen, ejer, Hotel Skjern og Restaurant stuen th.

For at effektivisere det, de selv kalder en moderne virksomhed, fungerer baren i restauranten også som hotellets reception.

- Vi er lidt blæksprutter alle sammen. Er man tjener her, så er man også receptionist. Både servering, håndtering af gæster, mails og ind- og udtjekning er alt sammen opgaver, der kan løses af den samme.  Hotellet er gearet til, at en person kan styre hele huset, fordi det er en af de måder, vi kan få tingene til at hænge sammen på et hotel i en mindre provinsby, forklarer Christian Rasmussen.

Bedste sommer nogensinde

Christian Rasmussen er vokset op på Hotel Ringkøbing, som hans forældre drev i en årrække.

Her begyndte han i opvasken i 5. klasse og stod der i en del år.

- Da jeg så blev lidt større, kunne jeg hjælpe i sommerperioden. Der stod jeg for at grille pølser på torvet i Ringkøbing, når der var lørdagsmusik, siger Christian Rasmussen, som senere også kom til at arbejde som tjener på hotellet.

Så han har altså stort set prøvet det hele, inden han startede på sin uddannelse i København.

Læs også Nye arbejdspladser til Ringkøbing: Gældsstyrelsen søger 30 medarbejdere

Coronaen lukkede hotellet i foråret, men den smitsomme virus er formentlig også årsag til, at et stigende antal turister har booket sig ind i løbet af sommeren.

- Det var været helt ekstraordinært, og juli har været den bedste nogensinde. Vi har haft en vækst på 30 procent i forhold til sidste år, som ellers var rekord, siger Christian Rasmussen.

Parret har dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene. Nye ideer og projekter er hele tiden på vej.

- Vores drivkraft er at tilføre noget nyt. Når vi har været igennem huset en gang, har vi lyst til at starte forfra. Så udviklingen kommer til at fortsætte, og den dag, det ikke sker, så er det ikke os længere, siger Christian Rasmussen.

09:09

Se indslaget: ​​​​​Fast Arbejde har besøgt Hotel Skjern.

Luk video