Birgitte ejer fire apoteker: Nødvendigt med en stor koncern, hvis det skal løbe rundt

For et år siden åbnede Birgitte Nørskov Pedersen sit fjerde apotek. Det er nødvendigt at være en større koncern, forklarer hun.

Apoteker Birgitte Nørskov Pedersen kender gågaden i Holstebro bedre end de fleste.

På en strækning på 500 meter har hun tre apoteker - Løven, Svanen og Koalaen. Desuden driver hun Vinderup Apotek og Dosispakkeriet i Holstebro, der portionspakker piller til kunder over hele landet.

- I gamle dage var apotekeren en af dem i byen, der tjente mange penge. I dag er det ingen guldgrube, og sådan er verden bare ændret. For at få økonomien til at løbe rundt, er man nødt til at have en større koncern, forklarer Birgitte Nørskov Pedersen.

Hård start for Koalaen

Det ”nyeste” barn, Koala-apoteket, blev åbnet 1. november sidste år i byens indkøbscenter. Det skete lige midt i en Corona-epidemi og i et center, hvor de fleste butikker var lukket, og kunde-flowet derfor var lavt.

- Det har været en hård start, men da centret ønskede at få et apotek, ville jeg gerne sikre mine andre apoteker mod udefrakommende konkurrenter, og så slog jeg til, fortæller Birgitte Nørskov Pedersen.

quoteKunderne kommer fremover til at opleve et langt større fokus på det naturlige, og hvordan vi selv kan gøre mere for at undgå at blive syge.

Birgitte Nørskov Pedersen, apoteker

Det nye apotek skiller sig ud fra de andre med det, apotekeren kalder det fremtidige look inden for branchen. Der er masser af grønne planter, naturbilleder og træ.

- Kunderne kommer fremover til at opleve et langt større fokus på det naturlige, og hvordan vi selv kan gøre mere for at undgå at blive syge, forklarer apotekeren.

Robotter hjælper til

Sammen med de 60 medarbejdere i koncernen, spiller robotter og højteknologiske pakkemaskiner en stor rolle i det daglige arbejde. Robotten fordeler automatisk nye varer på hylderne i det lukkede vare-system, og herfra ”plukker” medarbejderne så igen den medicin, der skal udleveres til kunderne.

Scanningskoder og dobbelttjek er garantien for, at det er den rigtige medicin i de rette doser, der bliver udleveret.

- Det spiller en stor rolle, at forbrugerne er trygge ved at gå hjem med deres lægemidler. Hvis vedkommende skal i gang med en ny slags medicin, tilbyder vi også medicinsamtaler med en farmaceut i rolige omgivelser. Her kan vi gå mere i dybden, end når vi i en travl hverdag står mange mennesker både i butikken og bag skranken.

Robotterne spiller en vigtig rolle for dagligdagen på apotekerne.
Robotterne spiller en vigtig rolle for dagligdagen på apotekerne.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

6300 ruller på 14 dage

Dosispakkeriet, der næste år kan fejret 20-årsjubilæum, har fire maskiner, der portionspakker piller. De enkelte kunder modtager en rulle til 14 dage med små plastposer, som er mærket med dato og tidspunkt på, hvornår indholdet af piller skal tages.

- I en scanner bliver der taget et billede af hver eneste lille pose, samtidigt med at stregkoden bliver aflæst. De to ting sammenholdt gør, at computeren kan se, om der er en fejl, eller posen er ok og klar til at sende ud, forklarer Jette Bøge Kirkegaard, der er daglig leder.

Dosispakkeriet fremstiller 6300 ruller på 14 dage, der bliver fordelt på 42 apoteker over hele landet.