Alice blev fyret: Nu har hun en fodplejeskole og 34 ansatte

En fyring slog ikke Alice Kallesøe ud, men antændte hendes iværksætter-gen. Nu 10 år senere har hendes virksomhed udviklet sig til en erhvervssucces.

En fyreseddel kan slå nogen ud, men ikke Alice Kallesøe fra Viborg.

quoteJeg lavede en 1års-, 5års- og 10års-plan, da jeg startede, og allerede da der var gået knap to år, havde jeg nået mine 10-års-mål.

Alice Kallesøe, skoleleder, Viborg Helsepraktik

Hun mistede sit job som underviser, da daghøjskolen "Center for bevidst bevægelse" gik konkurs, og det antændte hendes iværksætter-gen.

Selv om hendes mand sagde, at det ikke kom til at ske, startede hun for ti år siden en fodplejeskole.

- Jeg lavede en 1års-, 5års- og 10års-plan, da jeg startede, og allerede da der var gået knap to år, havde jeg nået mine 10-års-mål, siger Alice Kallesøe.

Hun er selv både skoleleder, uddannelsesansvarlig og underviser på Viborg Helsepraktik.

Hele familien er nu en del af Viborg Helsepraktik. Her ses Alice sammen med børnene Carsten Lassen Kallesøe og Else Kallesøe samt manden Allan Løvengreen Sloth.
Hele familien er nu en del af Viborg Helsepraktik. Her ses Alice sammen med børnene Carsten Lassen Kallesøe og Else Kallesøe samt manden Allan Løvengreen Sloth.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Vil ikke kaldes mor på arbejde

Det er ti år siden, Viborg Helsepraktik åbnede, og skolen har nu syv uddannelser inden for massage, zoneterapi, akupunktur, klinik-ledelse, kosmetologi og fodpleje. 34 personer er på lønningslisten - heriblandt hendes mand, søn og datter.

- Primus motor er, at du har et bagland, der står bag dig, og som mit bagland, der er med i det. Ellers kan det ikke lade sig gøre. Det er vigtigt for mig, at mine børn er ansat på lige fod med alle andre. Jeg vil ikke have, at de kalder mig mor på arbejde, siger Alice Kallesøe.

Viborg Helsepraktik

Hendes søn er marketingsansvarlig, hendes datter er klinikassistent og uddannelsesansvarlig og hendes mand, Allan Løvengreen Sloth, der har fuldtidsjob ved Hede Danmark, er vicevært og økonomichef.

- Vi er et godt makkerpar. Alice er idemager, den kreative som får alle ideerne og sætter tingene i gang, og jeg er måske den lidt mere forsigtige, som holder lidt igen og siger, nu gør vi ikke det her, men det her, siger Allan Løvengreen Sloth.

Viborg Helsepraktik fejrer 10-års jubilæum den 28. september.

Fast Arbejde har besøgt Viborg Helsepraktik. Programmet bliver sendt på TV MIDTVEST i aften klokken 19.30, men det kan også ses i videoen øverst i artiklen.

Få gode tips til, hvordan du holder dine fødder sunde

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.