700 flytninger om året: Brødrene Jensen fører forældrenes livsværk videre

Siden 1986 har flyttemændene fra Holstebro Flytte- og Budcentral taget fat, når vi andre ikke har orket. Det er brødrene Thomas, Peter og Claus, der står i spidsen for virksomheden.

Der skal både kræfter og energi til, når Holstebro Flytte- og Budcentral hjælper både private og virksomheder med flytning og transport.

quoteDet smitter af på mit humør, hvis jeg kan se, at der ikke er ret meget at lave.

Peter Jensen, indehaver, Holstebro Flytte- og Budcentral

- En flyttemand i vores firma går omkring 10 kilometer om dagen. Hvis man omregner det, svarer det til, at han går fra Holstebro til Madrid på et år. Og halvdelen af tiden har han noget i hænderne eller skubber noget, siger medejer Claus Jensen.

Holstebro Flytte- og Budcentral har omkring 700 flytninger om året. Men udover at hjælpe private, der skal flytte fra A til B, og så kører de også fast intern transport for store virksomheder. Og indehaverne kender hinanden særdeles godt - de er nemlig brødre.

Deres forældre startede virksomheden i 1986, men trak sig for efterhånden mange år siden, og siden da har de Thomas, Peter og Claus Jensen stået for driften. Og det har både sine fordele og ulemper.

- Det er sgu både godt og dårligt, vil jeg sige. Det kan godt være, vi har det rigtig godt sammen, men man kan da også godt tage sine ture, siger Thomas Jensen, som er den yngste af brødrene.

Brødrene er da også enige om, at de har hver deres styrker og svagheder.

- Vi er meget forskellige. Jeg er nok den rolige af os og har personalekontakten, hvis der skal snakkes om nogle af de lidt sværere ting, hvor der er lidt mere skrald på, når Thomas er ude med folk, siger den ældste i flokken, Claus Jensen.

Alex Kristensen har været ansat i virksomheden siden 2013. Det er de alsidige opgaver, der gør, at han er glad for sin hverdag i flyttefirmaet.

- Det spændende ved arbejdet er, at man prøver så mange forskellige ting gennem tiden, siger Alex Kristensen.

Kroppen vænner sig til det

Holstebro Flytte- og Budcentral håndterer cirka 5000 flyttekasser om året. Alex Kristensen har efterhånden vænnet sig, at jobbet også er mere fysisk anstrengende, end mange er vant til.

- Når man er startet igen lige efter ferie, så er man træt, når man kommer hjem, men i den almindelige hverdag synes jeg ikke, det er værre end alt muligt andet, siger han.

En anden, der er blevet en fast del af teamet i virksomheden på 11 flyttemænd, er Benjamin Filsø. Han startede som EGU-elev – et uddannelsesforløb for unge under 30, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

Nu er han blevet fastansat i flyttecentralen, og han synes, det er spændende at se de forskellige huse, som han træder ind i i forbindelse med sit arbejde.

- Man møder nye mennesker hver dag. Der er folk, der indretter deres huse på en helt anden måde, og man lærer lidt af hvert, siger Benjamin Filsø.

Det kan dog mærkes i kroppen, når man har bakset med flyttekasser en hel dag, fortæller han.

- Jeg har det sådan, at man godt kan tillade sig at lægge sig på sin sofa, når man kommer hjem. Man er udmattet, men kroppen vænner sig til det, og det er fantastisk, siger Benjamin Filsø.

Den mellemste bror i flokken, Peter Jensen, trives bedst, når der er masser at lave. Og det afspejler sig i hans erfaring med flyttekasser.

- Jeg har haft mange tusinde kasser mellem hænderne. Du skal tænke på, at jeg har gjort det her i 30 år.

Tema

Fast Arbejde

Hver sit arbejdsområde

For at brødrene og de øvrige ansatte ikke belaster sig selv mere end højst nødvendigt, bruger de en del remedier, der kan lette arbejdet, når der skal flyttes møbler frem og tilbage.

Derfor giver arbejdet altså heller ikke de muller, man måske kunne gå og tro, fortæller Peter Jensen.

- Jeg kender en, der engang sagde til mig, at hun troede, en flyttemand havde større overarme. Det må man jo så tage til sig, det er sådan det er, siger han.

Han er også sikker på, at forældrene er glade for, at deres tre sønner i dag driver virksomheden i fællesskab.

- Jeg ved, at min far og mor er mega glade ved det. De synes, det er superlækkert, at deres drenge, som de kalder os, går og arbejder sammen, siger Peter Jensen.

Som tiden er gået har brødrene fået hver deres arbejdsområdet i flyttefirmaet.

Peter Jensen kan bedst lide at være i gang og finder ikke meget ro i cheftilværelsen, når ordrebogen kun er halvfuld.

- Meget af vores arbejde kan godt komme fra dag til dag. Vi kan godt tro, at de næste par dage har vi ingenting at lave, men inden dagen er omme, er hele tavlen fuld, og så er der run på. Men jeg har aldrig rigtig vænnet mig til, at man kan se de der huller, og det smitter af på mit humør, hvis jeg kan se, der ikke er ret meget at lave.

Derfor bliver arbejdsopgaverne fordelt mellem brødrene på den måde, der giver bedst mening for dem.

- Jeg tror, vi har fået skruet det godt sammen, så vi hver især laver de ting, vi egentlig gerne vil, siger storebror Claus Jensen.

Ingen drømme om at udvide

Søren Riis Christiansen er flexjobber i firmaet og arbejder seks timer om ugen. I 2007 blev han ramt af en hjerneblødning, i 2014 fik han en svulst, og så har han epilepsi.

Alligevel er han benhård til at holde styr på flyttekasserne. Han kører ud og afleverer og afhenter kasser for de kunder, der har brugt firmaet til at flytte.

- Det giver mig noget at stå op til hver dag. Eller to gange i ugen, men det passer til mig, at jeg kommer i kontakt med nogle mennesker, siger Søren Riis Christiansen.

En flytning for et gennemsnitligt parcelhus koster omkring 7600 kroner, og virksomheden omsætter for 12 millioner kroner om året. Og brødrene Jensen har ikke ambitioner om at vokse sig større.

- Vi har ikke nogen drøm om at skulle være dobbelt så store. Det her har et fornuftigt leje for os. Jeg synes, det passer meget fint til os, siger Peter Jensen.

De mange års erfaring gør også, at de har fundet ud af, hvad de orker, og hvad de ikke orker.

- Jeg må sige, at vi har nået en alder, hvor klaverer på 2. sal er blevet et no-go. Det er sådan set næsten også det eneste, siger Peter Jensen.

Firmaet har også over 100 bokse til rådighed, som kunder kan leje til opbevaring af møbler.

Se Fast Arbejde fra Holstebro Flytte- og Budcentral her.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.