4. generation Ramsing: Ole har solgt alt fra våben til mikroovne i Spjald

Det er 100 år siden, at Hans Mikkel Ramsing åbnede sin butik i Spjald. Nu er fjerde generation ved at takke af og overlade forretningen til en Hansen.

Ole Ramsing er 69 år, og det er seks år siden, han solgte familievirksomheden Ramsing Shoppingcenter i Spjald. Alligevel arbejder han stadig i butikken.

quoteDet er min hobby, og jeg elsker at gå på arbejde hver dag.

Ole Ramsing,  tidliger ejer af Ramsing Shoppingcenter

- Det er min hobby, og jeg elsker at gå på arbejde hver dag. Det er alletiders at kunne betjene nogle kunder, siger Ole Ramsing.

Han er 4. generation af grundlæggerfamilien Ramsing, og det var egentlig aftalen, at han kun skulle arbejde tre dage hver uge, da han solgte forretningen, men det er sjældent, det bliver overholdt.

- Jeg elsker det her, og jeg skal normalt have fri onsdag og torsdag, men hvis der er gang i butikken, så vil jeg hellere være her.

Mikrobølgeovnen blev et hit

I de 100 år, der har været en Ramsing-butik i Spjald, har sortimentet været meget varierende.

- Barnevogne, cykler, landbrugsartikler, legetøj, plæneklippere, våben og tobaksvarer. Det har været en rigtig blandet landhandel, fortæller Ole Ramsing.

I dag holder butikken sig til Svanekøkkenet, Kop & Kande og salg og montering af hvidevarer. Ole Ramsing mindes mikrobølgeovnen som noget af det mest spektakulære gennem tiden.

- Vi var med på ideen lige med det samme, og vi var den butik i Danmark, der solgte flest. Vi troede på det og kunne se ideen i det, så vi havde husmoderdemonstrationer i butikken. Det var en vældig succes, husker Ole Ramsing.

Michael Hansen overtog Ramsingshoppingcenter i 2014.
Michael Hansen overtog Ramsingshoppingcenter i 2014.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Den nye ejer startede som fejedreng

Det var Michael Hansen, der i 2014 købte Ramsing Shoppingcenter af Ole Ramsing, og køberen kendte butikken ud og ind. Han startede nemlig som fejedreng i 1993 og kom i lære i butikken i 1997.

- Vi sad på et tidspunkt til en julefrokost og snakkede om generationsskifte, men blev enige om, at vi skulle have en snak om det en anden dag, siger Michael Hansen, der i første omgang købte halvdelen af butikken i 2008.

Selv om det nu er en Hansen i stedet for en Ramsing, der nu er chefen i butikken i Spjald, så er Ole Ramsing helt sikker på, at Michael Hansen er den rigtige efterfølger.

- Vi har gået op og ned af hinanden i mange år. Jeg er sikker på, at han kan klare det, og havde vi ikke haft Michael, hvem ville så købe en butik i Spjald? Han er kanondygtig, siger Ole Ramsing.

Fast Arbejde har besøgt Ramsing Shoppingcenter i Spjald.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Golf, børnebørn og ferie

Ole Ramsing har aftalt med sin kone, at han stopper med at arbejde, når han til foråret runder de 70 år. Men der er stadig bud efter ham i butikken.

- Der er mange kunder, der spørger, om han er her, og om de lige kan lave en handel med ham, fordi han har været her så mange år. Ole er nærmest født her i butikken, og det giver en sikkerhed og tryghed at vide, han er her, siger Michael Hansen.

Ole Ramsing har allerede lagt planer for, hvad tiden skal bruges til, når han for alvor slipper butikken.

- Jeg skal spille golf sammen med min kone, vi har købt en ferielejlighed sammen med vores børn, så vi kan være mere sammen med dem. Og så er vi blevet bedsteforældre for et par år siden, så det skal der bruges mere tid på.

Ole Ramsings søn er udlært og arbejder som isenkræmmer i Kolding.

Tema

Fast Arbejde


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.