Far, mor & skærm: Nu har mobilafhængige Søren købt en Nokia 3310

Når Søren Christensen fra Mejrup ved Holstebro tager på arbejde mandag morgen, bliver det ikke med følgeskab af en smartphone.

Efter han har været med i TV MIDTVEST's store digitale eksperiment - hvor han hver dag i tre dage fik en ny udfordring, som skulle gøre ham mindre afhængig af sin mobiltelefon - har han besluttet sig for at erstatte sin iPhone med en Nokia 3310 i arbejdstiden. 

- Så kan notifikationer og apps ikke forstyrre mig, fortæller han, da vi møder ham søndag formiddag.

- Hvis jeg vil bruge Facebook, må jeg gøre det fra min computer. Og de andre apps kan slet ikke få fat i mig, når jeg ikke længere har min smartphone med ind, uddyber han. Til gengæld, konstaterer han med et smil, har han fået det gode, gamle Snake-spil tilbage som underholdning med 3310'eren.  

Nu har Søren Christensen købt en Nokia 3310, som han vil bruge på arbejde for ikke at blive forstyrret.
Nu har Søren Christensen købt en Nokia 3310, som han vil bruge på arbejde for ikke at blive forstyrret.
Foto: Katrine Fuglsang, TV MIDTVEST

Har halveret skærmtiden

Og det nye arbejdsredskab er ikke eneste resultat af de tre dage med regler for mobilbrug. Hver søndag modtager iPhone-brugere en rapport om den tid, de har brugt på skærmen den seneste uge. Og i morges var der godt nyt til Søren Christensen:

- Det viste sig faktisk, at jeg har brugt 55 % mindre tid på skærmen i den her uge, end jeg plejer. Det er jo helt fantastisk, siger Søren Christensen. Han fortæller også, at eksperimentet har betydet, at alle har villet tale om mobiltidsforbrug med ham i den her uge. 

- Det har været en øjenåbner for folk, kan jeg høre. De har virkelig kunnet genkende sig selv i det eksperiment, jeg har været en del af. Og det var jo faktisk derfor, jeg i første omgang sagde ja - jeg ville gerne være med til at sætte fokus på den tid, skærmene stjæler fra os som familier. Og det kan jeg bare høre, at eksperimentet her har gjort, fortæller han.

Sørens tre udfordringer

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.