Henrik fra Fangstgaranti: - Vært bider hovedet af fisk

Nu kommer 6. sæson af Fangstgaranti på TV MIDTVEST.

Henrik Skyt Drivsholm er tilrettelægger og fotograf på programmet Fangstgaranti, og han ser frem til en sæson, hvor der i den grad bliver afprøvet nye ting indenfor fiskeri.

quoteDe har blandt andet spist rå hornfisk, fået en lussing med en fladfisk, og så har Peter bidt hovedet af en fisk

Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST

- I den kommende sæson fisker vi blandt andet fra kajak og flydering i Sunds Sø. Det gav en del udfordringer, da det både tordnede, regnede og blæste helt vildt. Men heldigvis giver Frank og Peter ikke op, og det lykkedes da også at fange nogle fine gedder, siger Henrik Skyt Drivsholm, der er fotograf på TV MIDTVEST.

Han har været med til at lave programmerne helt fra dag ét. Et gennemgående tema i alle sæsonerne har været, at der skal være konkurrencer mellem de to værter og lystfiskere Frank og Peter – og denne sæson er ingen undtagelse.

- Vi sætter næsten altid en konkurrence op mellem dem, og i denne sæson har de været udsat for lidt af hvert. De har blandt andet spist rå hornfisk, fået en lussing med en fladfisk, og så har Peter bidt hovedet af en fisk. Men de sætter selv konkurrencen op, det er ikke noget jeg blander mig i - jeg er bare glad for, at det ikke er mig, det går ud over, siger Henrik Skyt Drivsholm.

Frank Sjøgreen er en af værterne på Fangstgaranti. Han bruger sin fritid på det, og han gør det ganske gratis.
Frank Sjøgreen er en af værterne på Fangstgaranti. Han bruger sin fritid på det, og han gør det ganske gratis.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

De to værter er ikke kun på foran skærmen. På grund af deres store viden omkring fiskeri, er de også gode sparingspartnere, når programmerne skal planlægges.

- De har altid en masse ideer til nye programmer, og vil gerne prøve nye fiskemetoder af. Og efter en del sæsoner er de også blevet gode til at "lave TV", så de ved godt, hvad der skal til, når vi tager på optagelse, siger Henrik Skyt Drivsholm.

De to værter laver programmerne helt frivilligt

Henrik Skyt Drivsholm er ikke selv den store fiskeentusiast, men han synes alligevel, det er sjovt at lave fiskeprogrammer – sæson efter sæson.

- Det bliver ved med at være sjovt at lave, fordi Frank og Peter er så dedikerede - de går virkelig op i det. De laver det hele frivilligt, og det kræver faktisk en del timer at få en hel sæson i kassen. De gør altid, alt hvad de kan, for at få det passet ind i deres arbejds- og privatliv. Og så elsker jeg at være ude i naturen, så det er selvfølgelig også med til at gøre det fedt, siger han.

I begyndelsen lavede han programmerne med den tidligere vært Morten Stamm Mikkelsen. Men da han stoppede, tog Henrik udfordringen op, og forsøgte selv at køre programmet videre, så det ikke blev nedlagt.

quoteDe laver det hele frivilligt, og det kræver faktisk en del timer at få en hel sæson i kassen.

Henrik Skyt Drivsholm, TV MIDTVEST

- Det har været en stor faglig udfordring at lave programmerne, for jeg står med det meste af det selv, men det, synes jeg også, er sjovt. Men jeg gør det, mest fordi vi bare har det virkelig hyggeligt, når vi er afsted sammen, siger han.

Selvom de efterhånden har besøgt de fleste steder med vand og potentiel fangstgaranti, så er det ikke svært at finde på, hvad fremtidens programmer skal indeholde.

- Frank, Peter og jeg sætter os sammen en aften, spiser noget mad og deler et par øl. Og så snakker vi om, hvad vi kan finde på af nye programmer. Så vender jeg det med redaktøren på programmet, og så går vi egentlig bare i gang. Her er det også en stor fordel at både Frank og Peter er virkelig garvede lystfiskere, de har begge to et kæmpe netværk. Så de kender altid lige en, der kender en, som kan hjælpe os, siger Henrik Skyt Drivsholm.

Torsdag den 8. november kan du se første udsendelse af den nye sæson.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.