Tvillingerne Maria og Sine jagter samme særlige livsdrøm

To tvillingesøstre fra Ikast har altid gjort de samme ting og haft de samme interesser. De har dog ikke samme vej til deres fælles karrieredrøm.

Maria og Sine Ringblom har altid været fælles om tingene. Bogstavelig talt. De er tvillinger og har altid fulgtes ad gennem livet som to uadskillelige individer.

quoteVi er meget tætte. Jeg tror faktisk slet ikke, man kan beskrive det.

Sine Ringblom

- Vi er meget tætte. Jeg tror faktisk slet ikke, man kan beskrive det, siger Sine Ringblom.

De blev studenter fra samme klasse, og de har begge en musikalsk grunduddannelse på deres CV.
Pigerne er vokset op i en musikalsk familie i Ikast, og ret hurtigt vidste de, hvilken uddannelse de ville tage. Valget endte med at blive det samme – begge ville være operasangerinder.

- Da vi var små, gik vi altid og sang, og så kan jeg huske, at vi altid gik og sagde, vi ville være operasangere, når vi bliver store. Vi har bare påvirket hinanden meget, for vi har begge sunget, og vi har tit sunget duetter sammen, siger Maria Ringblom. 

Søstrene fra Ikast har været helt tætte, siden de blev født.
Søstrene fra Ikast har været helt tætte, siden de blev født.
Foto: Privatfoto
 
 
Foto: Privat

Skilt ad for første gang

Begge piger gik til optagelsesprøve på konservatoriet i Århus, men kun Maria kom ind. Og for første gang i deres liv blev de to piger skilt ad.

quoteJeg blev så glad. Og så stod min søster der ved siden af og måtte erkende, at hun ikke var kommet ind – det var hårdt.

Maria Ringblom

- Jeg fik det her brev, og det boblede bare inde i mig, fordi den her drøm den var gået i opfyldelse. Jeg blev så glad. Og så stod min søster der ved siden af og måtte erkende, at hun ikke var kommet ind – det var hårdt, siger Maria Ringblom.

- Jeg var glad på hendes vegne og meget trist på mine egne, siger Sine Ringblom. 

Maria er sopran og Sine er mezzosopran - altså en lidt dybere stemme.

Siden har Sine brugt to år på at udvikle sin stemme, og sidste år blev hun optaget på konservatoriet. De to søstre bliver dog ved med at være adskilt - Sine kom nemlig ind på konservatoriet i Esbjerg.

- Når vi ser tilbage på det, så synes vi begge to, at det er en megastor fordel, at vi ikke er sammen. Jeg har udviklet mig på nogen punkter uden Maria, hvor jeg måske ikke ville have udviklet mig, hvis hun havde været der, og omvendt for Maria, siger Sine Ringblom.

Så ofte det kan lade sig gøre mødes de to piger og øver sammen. De støtter nemlig fortsat hinanden i deres fælles, store drøm - de håber begge at de bliver store verdensnavne indenfor sang og opera. 

Her kan du se hele udsendelsen med de to tvillingepiger:

I programmet kan du også møde to brødre, som sammen har et tømrerfirma. De tilbringer hver uge 50 timer i hinandens selskab.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Livsstil.