Thomas og Mies nye liv: Fem delebørn og en lillesøster

Lillesøsteren kommer først til sommer. Hun får fem halvsøskende i sin sammenbragte familie.

En lille babypige ligger i mors mave.

Når hun bliver født til sommer, får hun fem halvsøskende.

Mikkel på 9 og Simon på 11, som hendes mor også har født.

Og Rasmus på 17, Bine på 14 og Søs på 9, som hendes far har sammen med sin tidligere kæreste.

Altså en sammenbragt familie med fem bonussøskende. Det eneste problem, de har med den lille ny, er, at de sikkert alle sammen vil forkæle hende meget.

- Det bliver fedt, og så er jeg heller ikke den mindste mere, siger Mikkel på 9, og hans jævnaldrende bonussøster Søs tilføjer:

- Da jeg fik at vide, jeg skulle have en lillesøster, var jeg lige ved at græde.

- Du græd, supplerer storesøster Bine.

Kærester i tre år - for nylig flyttet sammen

Mia Sejer og Thomas Pedersen er forældrene til den lille nye.

De har været kærester i tre år, og er først for nylig flyttet sammen.

- Når alle børnene er her , føler vi os ikke som en sammenbragt familie. Jeg tror , at den lille ny vil binde os endnu mere sammen som stærk lim. Med hende kommer vores børn på en måde til at blande blod, mener Thomas Pedersen.

Mie Sejer tilføjer:

- Vi har en tro på, at lillesøster vil lægge lidt oven på det, vi allerede har gang i. Det gør lige det hele lidt bedre.

Ligesom næsten halvdelen af alle par i Danmark har Mie Sejer og Thomas Pedersen opløst et forhold og brudt en familie op for at få hinanden.

Dermed er deres fem børn blevet en del af den statistik, der fortæller, at der i Danmark er 300.000 delebørn.

Hver anden uge bor de fem bonussøskende sammen hos Mie og Thomas.

Familiens opskrift på en positiv familiesammenføring er langsomhed.

De har bevidst valgt ”living together apart”-princippet i lang tid, så børnene stille og roligt kunne lære hinanden at kende i weekender og på ferieture.

- Vi er ikke blevet tvunget til at være sammen. Det, tror jeg, har gjort det hele meget naturligt, siger 14-årige Bine.

Opdragelse og pligter

De er enige om, at de gerne må opdrage på hinandens børn, og at de skal have nogle pligter. Ellers kan hverdagen ikke hænge sammen i deres storfamilie.

- Vi kommer fra forskellige måder at håndtere hverdagen på, så der er en tilpasning, uanset at vi næsten har de samme holdninger og tænker meget ens, siger Mie Sejer.

Den lille baby lander i en håndboldfamilie. Både mor og far har spillet på ligahold, og alle fem børn er meget talentfulde spillere. Den runde bold er stort set det eneste, der virkelig kan give diskussioner.

Mies drenge holder med Skjern, fordi deres biologiske far har spillet i den klub. De tre andre holder med Team Tvis Holstebro. De spiller selv i den klub, og dér har deres far været en stjerne.

Lige nu er det vist nok de rød-hvide, der har håneretten hjemme i sofaen, når der bliver diskuteret. De er i hvert fald flest.

- Jeg har sagt til Mie, at lillesøster skal gå til karate eller noget helt andet.  Bare ikke håndbold, siger far Thomas.

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.