Kærlighed har ingen alder: Mød to nyforelskede par

Uanset om man er 20 år eller 75 år, så er det et stort skridt at flytte sammen med sin nye kæreste.

Anna Yde Chemnitz er 20 og Kasper Borup er 21 år. De har mødt hinanden på et plejehjem.
Pia Storm Kampmann og Johannes Houmann er 70 og 75 år. De har mødt hinanden på en dating-side på nettet.

Man skulle tro det lige var omvendt. Men kærlighedens veje er som bekendt uransagelige, både når man er ung og gammel. Selvom der er mere end 50 års forskel på de to par, og de befinder sig i hver sin ende af livet, har de meget tilfælles. De er nyforelskede og er lige flyttet sammen med deres kæreste i den samme by.

quoteJeg håber virkelig, vi kan klare den sammen, selvom vi er ret unge.

Kasper Borup

De stærke følelser, trygheden og ikke mindst den her uforklarlige glæde, der bobler rundt i kroppen når de ser på hinanden, har begge par til fælles.

- Jeg får kuldegysninger, hver gang jeg ser på hende og elsker hende højt. Jeg håber virkelig, vi kan klare den sammen, selvom vi er ret unge, siger Kasper Borup og Anna tilføjer:

- Det kan godt være, det ikke er os for altid, men vi tror på, det er, siger Anna Yde Chemnitz.

Det unge par mødte hinanden på et plejehjem i Vinderup, hvor de begge havde job. Kasper gjorde det klart fra starten, at han ikke ville være kærester med en, han arbejdede sammen med. Men det standpunkt blev snart ændret.

- Hendes smil er absolut det smukkeste, jeg har set i mit liv, og så faldt jeg for den måde, hun taler på, og den måde hun giver mig opmærksomhed på, forklarer Kasper.

Anna beundrede Kasper for hans empati overfor de ældre beboere på plejehjemmet.

- Han er virkelig et godt menneske, og så det brune hår og de der øjne. Det kunne jeg ikke lige stå for, siger hun.

Det er første gang Anna og Kasper bor sammen med en kæreste. De har fået en lille studielejlighed midt i Holstebro, som de er i gang med at indrette. Anna er næsten færdig som sundhedsassistent, og Kasper skal i gang med den samme uddannelse.

- Der er stor forskel på at sige, du har dit sted, og jeg har mit. Hvis vi kom op at skændes før, kunne vi jo bare tage hjem til os selv. Nu er vi ”fanget”, siger Kasper med et smil og Anna tilføjer:

- Så kan vi gå ind i hvert sit rum.

De er enige om, at det er vigtigt at tage snakken med det samme, hvis de er uenige om noget. Lige nu prøver de at blive enige om, om tøjet skal foldes to eller tre gange, inden det bliver lagt ind på hylderne.

Johannes Houmann og Pia Storm Kampmann mødte hinanden på en datingside. Nu er de netop flyttet sammen i Pias villa i Holstebro.
Johannes Houmann og Pia Storm Kampmann mødte hinanden på en datingside. Nu er de netop flyttet sammen i Pias villa i Holstebro.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Får lov at opleve forelskelse igen

Pia Storm Kampmann og Johannes Houmann har begge mistet deres ægtefælle, og selvom de har børn, børnebørn og en stor vennekreds, manglede de nærheden med et andet menneske i deres hverdag. Derfor lagde de begge en profil ind på en dating-side, og en uge efter at de skrev sammen første gang på nettet, mødte de hinanden.

quoteTror, det er en anden slags kærlighed, man oplever i den her ende af livet. Vi er fri for alle de der ungdomsting. Man har lov til at give slip, og der er aldrig en skjult dagsorden.

Pia Storm Kampmann

- Det er jo ikke et værtshus eller en danserestaurant, man går ud på i vores alder for at finde en kontakt, siger Johannes Houmann.

Parret har været kærester i to år, og nu har Johannes solgt sin lejlighed i Skive og er flyttet ind i Pias villa i Holstebro.

- Vi er i den sidste del af livet, og vi kan ikke vente 10 år med at træffe beslutninger. Vi lever her og nu.

Parret har med hjælp fra en jurist udarbejdet en samlivskontrakt, hvor alt er skrevet ned vedrørende økonomi, ejendele, hvad der er dit og mit, og hvad der skal ske, hvis en af dem bliver dement eller dør.

- Det giver en ro i forhold til vores respektive familier, som er rigtig glade for at vi har fundet hinanden, siger Pia Storm Kampmann og Johannes tilføjer:

- Vi er sikre på, vi har tænkt alt igennem, så ingen skal komme op og diskutere om småting.

De er begge taknemmelige for at få lov til at opleve forelskelsen en gang mere.

- Vi er gode til at sige til hinanden, at vi elsker hinanden, og det falder så naturligt. Tror, det er en anden slags kærlighed, man oplever i den her ende af livet. Vi er fri for alle de der ungdomsting. Man har lov til at give slip, og der er aldrig en skjult dagsorden, siger Pia Storm Kampmann.