Henrik er hjerneskadet efter ulykke: Nu har han fået sit største ønske opfyldt med kæreste og bonusdatter

Henrik H. Kristensen har kæmpet sig tilbage til livet efter en alvorlig arbejdsulykke, hvor han blev over 50 procent invalid.

Henrik H. Kristensen smøger jakkekanten op i den råkolde luft, og til syne kommer uret med de selvlysende tal. 17.600 skridt han har gået.

- Det må vist være nok for i dag, konkluderer han.

Altså det med at gå. Nu venter et par timers træning hos fysioterapeuten, hvor han både løber og træner styrken i sin svage højre side.

Henrik H. Kristensen er lidt af et mirakel. For 12 år siden faldt tømrersvenden fra Bur fire meter ned gennem et tag og ramte med stor kraft et betongulv. Han fik en blødning i hjernen, blev lammet i højre side og lå i koma i tre uger.

Lægens dom var nådesløs; han skulle ikke regne med at komme til at gå igen.

Hvad lægen ikke vidste dengang var, at han var oppe imod en vestjyde, der er noget nær verdensmester i viljestyrke. Den har fået Henrik H. Kristensen på benene, og nu træner han til sin tredje halvmaraton.

Den største sejr i hans egen optik er dog, at han for første gang som 41-årig har fundet kærligheden, og den er gengældt. De sidste syv måneder har han boet sammen med Henriette Pinkysen, og er blevet bonusfar til hendes datter Sabine.

- Det er himmelsk at have nogen at komme hjem til. Det er det bedste, der er sket, siger Henrik H. Kristensen og tilføjer, at han stadig svæver på en sky af glæde og lykke.

Viljestyrke og træning har gjort, at Henrik H. Kristensen efter sin arbejdsulykke i dag har et godt liv.
Viljestyrke og træning har gjort, at Henrik H. Kristensen efter sin arbejdsulykke i dag har et godt liv.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

55 procent invalid

Efter ulykken er Henrik H. Kristensen havnet i en statistik sammen med 120.000 andre danskere. De har det tilfælles, at de må leve med en erhvervet hjerneskade. Henrik H. Kristensen er erklæret 55 procent invalid, og han bliver aldrig tømrer igen. Efter et langt genoptræningsforløb har han læst til bygningskonstruktør og fik også et job, men blev sygemeldt på grund af stress. Hans hoved kunne ikke styre at have flere bolde i luften, og han måtte opgivet jobbet.

I stedet har han fået et flexjob hos Elgiganten i Holstebro, hvor han hjælper med at finde varer, rydder op og sørger for kollegerne får noget at spise.

- Bare det at vide, at man har noget at stå op til, det er så godt. Jeg arbejder 13 timer om ugen, og det er er helt perfekt. Så har jeg stadig energi og kræfter til at passe min træning, og det er nødvendigt for at opretholde de funktioner, jeg har kæmpet for at få tilbage efter ulykken, siger han.

Se mere om Henrik H. Kristensens liv i programmet Familiekabalen, hvor dværgen Stinna Aagaard Sørensen fra Herning også fortæller sin historie.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.