Prisen på fjernvarme stiger med 220 procent på Mors

Formanden for Nykøbing Mors Fjernvarmeværk er ked af de stigende priser, men mener at det er nødvendigt på grund af de høje energipriser.

Prisstigningen hos fjernvarmeværket slår igennem fra 1. januar 2023.
Prisstigningen hos fjernvarmeværket slår igennem fra 1. januar 2023.
Foto: Mikkel Eskelund, TV MIDTVEST

I fremtiden bliver det væsentlig dyrere at være kunde hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

Varmeværket har onsdag varslet, at prisen pr. megawatt-time vil stige fra 625 kroner til omkring 2000 kroner inklusive moms, hvilket er en stigning på 220 procent. Og forklaringen er de høje energipriser.

- Det er irriterende, men det er nødvendigt, når priserne stiger så gevaldigt, siger formanden for Nykøbing Mors Fjernvarmeværk, Ole Møller Knudsen.

Varmeleverandøren anvender i dag 50 procent naturgas, 35 procent el og 15 procent solenergi i produktionen.

Fjernvarmeværket vil i fremtiden fyre mere med biobrændsler, som vil betyde lavere priser, men det slår først igennem i 2024, og kommer dermed ikke forbrugerne til gode i den kommende fyringssæson.

Forbruger: Jeg synes, det er vildt

En af de forbrugere, der kommer til at mærke prisstigningen, er Katja Nyring.

- Det kommer til at betyde, at vi i vintermånederne skal spare meget. Det er nogle rigtig høje priser på varme, vi skal til at betale. Jeg synes, det er vildt, siger hun.

Fjernvarmeværket opfordrer på sin hjemmeside forbrugerne til at spare på energien, både når det kommer til opvarmning, men også på forbruget af vand og el.

- Vi er ikke herre over udefrakommende forhold. Vi bliver nødt til at have priserne fra forbrugerne til at hænge sammen med indkøbsprisen. Vi er kede af, at det er nødvendigt, men der ikke noget at gøre ved.

Prisstigningen gælder fra 1. januar 2023. 

Katja Nyring regner med, at familien kommer til at spare på varmen.
Katja Nyring regner med, at familien kommer til at spare på varmen.
Foto: Mikkel Eskelund, TV MIDTVEST

Har du et tip?