Opfordring til thyboerne: Dyrk sex og spar på energiforbruget

'Vi knalder for Thy' hedder en ny kampagne målrettet thyboerne. Handelsforeningen opfordrer thyboerne til at slukke lyset og dyrke sex for derved både at spare på strømmen og samtidigt sikre tilblivelsen af den næste generation af thyboer.

Sluk lyset og hop i kanen. Nogenlunde sådan lyder opfordring fra Thy Detailforum.
Sluk lyset og hop i kanen. Nogenlunde sådan lyder opfordring fra Thy Detailforum.
Foto: Alexander Grey

Der er både klima og energikrise dette efterår, men handelsforeningen Thy Detailforum har et bud på en løsning, og det bliver nu til kampagnen 'Vi knalder for Thy'. 

Foreningen opfordrer thyboerne til at slukke for lyset og i stedet dyrke sex en times tid hver onsdag aften som en slags happening i hele oktober. 

- På den måde sparer vi strøm, hvilket er godt for både privat- og samfundsøkonomien, siger handelschef Michael Vendelbo i en pressemeddelelse. 

- En gennemsnitlig husstand i Thy bruger 0.6 KWh i timen. Vi har cirka 13.000 husstande i Thy og slukker vi lyset i en time, sparer vi 31.200 KWh eller over 175.000 kroner målt ud fra den forventede gennemsnitlige elpris på 5,67 øre per KWh for oktober, siger han.

Foreningen har ikke søsat flere konkrete initiativer i forbindelse med kampagnen foruden pressemeddelelsen.

En anden agenda

Men kampagnen søsættes ikke kun fordi, Thy Detailforum vil have thyboerne til at spare på strømmen. Handelschefen håber på en sidegevinst i form af flere børn om ni måneders tid. 

- Der bliver født cirka 450 børn i Thy om året, eller omkring 37 om måneden. 

- Det tal må gerne blive endnu større. Jo flere børn, jo mere fremtidig arbejdskraft, større skattegrundlag og flere kunder til vores lokale handels- og servicevirksomheder, siger Michael Vendelbo i pressemeddelelsen

Krigen i Ukraine og den tårnhøje inflation fylder ifølge foreningen meget for mange thyboers hverdag. Det er dog ikke alle problemer kampagne kan løse, erkender handelschefen i pressemeddelelsen: 

- Men vi kan yde et utraditionelt bidrag til at løse den aktuelle krise samt være med til at dæmme op for faldende befolkningstal i Thy, siger handelschef Michael Vendelbo.