Energikrisen

Nu udbetales første rate: 2500 kroner ekstra i energistøtte til de fattigste pensionister

Fra fredag får modtagere af ældrechecken udbetalt 2.500 kroner i ekstra økonomisk støtte, som er den første udbetaling af de i alt 5.000 kroner i støtte efter stigende energipriser.

Flere borgere der modtager ældrecheck har fået den første udbetaling af den ekstra økonomiske støtte ind på kontoen i dag.
Flere borgere der modtager ældrecheck har fået den første udbetaling af den ekstra økonomiske støtte ind på kontoen i dag.
Foto: Kristian Djuurhus / Ritzau Scanpix

Flere pensionister der modtager ældrecheck kan i dag stå op til lidt flere penge på kontoen. Fra fredag begynder udbetalingen af 2.500 kroner til de borgere, der modtager ældrecheck i 2022.

Udbetalingerne kommer, efter et bredt flertal i Folketinget tidligere på måneden stemte for en lov, der skal sikre økonomisk støtte til en række vanskeligt stillede borgere, herunder bl.a. pensionister, der modtager ældrecheck. 

Anden rate af den ekstra økonomiske støtte bliver efter forventningen udbetalt i begyndelsen af 2023, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Det forventes, at langt de fleste modtagere vil se pengene tikke ind på kontoen fredag, men der kan gå op til fem hverdage.

SU-berettigede får også hjælp 

Derudover vil der også senere på efteråret blive udbetalt et engangsbeløb på 2.000 kroner skattefrit til SU-modtagere, der modtager SU-handicaptillæg eller SU-forsørgertillæg som enlige forsørgere. 

Engangsbeløbet forventes udbetalt senest i midten af oktober. Engangsbeløbet på 2.000 kroner skattefrit til personer på tilbagetrækningsydelser vil blive udbetalt i starten af 2023.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er godt, at vi allerede nu kan give en økonomisk håndsrækning til pensionister, der modtager ældrecheck og sidder i en ekstraordinært svær økonomisk situation med stigende energipriser.

- Det har været vigtigt for regeringen, at pengene blev udbetalt hurtigt for at afbøde slaget fra de voksende regninger. Derfor er jeg glad for, at vi kunne hastebehandle lovforslaget.

- Regeringen følger nøje udviklingen med de stigende priser for at se, om der er yderligere behov for hjælp. Men det skal samtidig være på en måde, så vi ikke forværrer den økonomiske situation og puster til inflationen.