Kaj Ove viser samfundssind og dropper huslejestigning for sine 250 lejere

Boligudlejere har mulighed for at sætte huslejen op med fire procent til næste år. Men for at vise et godt samfundssind har stor-udlejeren Kaj Ove Madsen fra Skive valgt helt at droppe stigningen i 2023. Han håber, at det kan inspirere andre udlejere til at gøre det samme.

Kaj Ove Madsen har omkring 250 udlejningsholdigere i Skive, men ingen af hans lejere får en stigning i huslejen i 2023.
Kaj Ove Madsen har omkring 250 udlejningsholdigere i Skive, men ingen af hans lejere får en stigning i huslejen i 2023.
Foto: Privatfoto

I næsten 35 år har Kaj Ove Madsen fra Skive udlejet boliger, og i dag har han omkring 250 udlejningsboliger. Rigtig mange af hans lejere er økonomisk pressede og har kontaktet ham for at spørge til næste års huslejestigninger.

Regeringen har nemlig vedtaget, at boligudlejere må lade huslejen stige med op til fire procent. Men den ret har Kaj Ove Madsen valgt ikke at brug. Han har netop skrevet et brev til sine lejere for at fortælle, at huslejen ikke stiger i 2023.

- De øgede omkostninger vi har fået til el, vicevært, materialer med mere afholder vi for egen regning. Vi har valgt denne løsning for at vise over for vores gode beboere, at vi forstår, at det er en svær tid, står der i brevet.

Kaj Ove Madsen begrunder beslutningen med, at han gerne vil vise et godt samfundssind i en svær tid med prisstigninger på forsyning og dagligvarer.

- Hvis jeg undlader huslejestigningen, så kan det hjælpe udlejerne med ekstra penge til andre ting. Jeg håber også, at det vil være med til at bevare vores gode ry som udlejer og giver en positiv ånd, siger Kaj Ove Madsen til TV MIDTVEST.

Vil gerne inspirere andre

Han har snakket med andre udlejere om, hvad de gør, og han håber, at hans eksempel vil inspirere andre til at droppe næste års huslejestigning.

- Det vil være en fornøjelse, hvis andre følger trop. Det ryster ikke vores virksomhed, og den dør ikke af, at huslejen ikke stiger næste år. Jeg håber også, at når jeg gør det her, så smitter det lidt af på lejerne, der måske kan hjælpe med at huske at slukke lyset, skifte til sparepærer og andre ting, siger Kaj Ove Madsen.

I Ringkøbing er der allerede en anden udlejer, der gør det samme. Dagbladet Ringkøbing-Skjern skriver, at Per Green, der har 100 lejere, har valgt at droppe den prislejestigning, som han egentlig var berettiget til at gennemføre.

Stor tak fra lejerne

Der er allerede flere lejere, der har kontaktet Kaj Ove Madsen, efter han delte nyheden om at huslejestigningen bliver droppet.

- Folk skriver og siger tak, og at det er meget værdsat. De skriver, at det har stor praktisk betydning for deres hverdag. Jeg synes, at det er dejligt at få sådanne nogle tilbagemeldinger, siger udlejeren.

Han fortæller, at det samlet koster ham mellem 300.000 og 400.000 kroner at droppe huslejestigningen.