Erhvervsminister lover hjælp til pressede købmænd: - Der kommer nyt i denne uge

De stigende priser på strøm truer de små lokale købmandsbutikker. Nu lover erhvervsministeren en konkret model, der gør, at man som købmand kan "se henover sin energiregning".

2:17
Simon Kollerup siger, at regeringen er opmærksom på købmændenes udfordringer og lover, at hjælpen kommer snart.
Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Energipriserne rammer de små købmand hårdt, og flere steder er man nødt til at dreje nøglen om, blandt andet i Vestervig, hvor indehaveren har besluttet at lukke butikken efter 26 år i byen. 

Nu siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et interview til TV MIDTVEST, at er godt nyt til de trængte købmænd på vej i denne uge.

- Nu tænker jeg, at vi i den her uge har mulighed for at præsentere nyt og måske også meget snart. Jeg kan i hvert fald sige, at vi arbejder dag og nat på at få lavet den hjælp, der skal til, så vi kan holde liv i købmandsforretninger.

Købmanden i Vestervig siger, at hun ikke bliver den eneste. Det samme siger både Dagrofa og Coop til os i dag. Nu og her, hvilken hjælp kan I så konkret give de her købmænd?

- Jeg tror heller ikke, at det er det sidste, vi har set. Det er meget alvorligt, fordi det betyder meget for lokalsamfundet, om der er en købmand. Derfor håber vi også meget snart at kunne præsentere en konkret model, der gør, at man som købmand kan se henover sin energiregning, så at sige. At man kan komme igennem vinteren med de udgifter der er, uden at man skal dreje nøglen i butikken, fordi det har vi ikke lyst til.

Men hvornår er "meget snart"?

- Nu tænker jeg, at vi i den her uge har mulighed for at præsentere nyt og måske også meget snart. Jeg kan i hvert fald sige, at vi arbejder dag og nat på at få lavet den hjælp, der skal til, så vi kan holde liv i købmandsforretninger. Det betyder bare meget for lokalsamfundet, og det ved jeg jo især godt, der hvor jeg selv kommer fra. Så det er en hjælp og en indsats, vi er i gang med at arbejde på.

Det handler altså ikke kun om købmanden, men også om fremtiden for en landsby. Kan du forstå borgernes frustration?

- Fuldstændigt, fuldstændigt. Hvis ikke der er en skole og en købmand, så er meget af nerven i et lokalsamfund væk - og meget af den tiltrækningskraft, der skal få familier og andre til at flytte til et område. Det er derfor, jeg siger, at vi tager det rigtigt alvorligt.

Hvornår helt konkret?

- Jeg kan sige så meget, at vi knokler med det, og at vi indenfor den allernærmeste fremtid kan præsentere en konkret løsning.