Skjern-hold går efter guldet: - Der er ikke plads til at træde ved siden af

Skjern-holdet Fenrir Maxi Traction kan tage EM-guldet for tredje gang, men presset er stort.

01:10

Søren Jakobsen fra Skjern-holdet Fenrir Maxi Traction håber på at kunne tage europamesterskabet med hjem for tredje gang. Video: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

To gange 10 sekunder. Så hurtigt bliver europamesterskaberne i tractor pulling afgjort.

For Søren Jakobsen fra Skjern-holdet Fenrir Maxi Traction er det mange timers forberedelse, som gerne skal kulminere på det helt rigtige tidspunkt.

- Vi håber, at vinden er i den rigtige retning, så vi kan få europamesterskabet tilbage her i 2019, siger han.

Holdet vandt EM-guld i både 2015 og 2016, og efter et par års medaljetørke er de nu klar til at hoppe på sejrsskamlen igen i kategorien Heavy Modified - men der er pres på, når alting bliver afgjort i løbet af få sekunder.

- Der er ikke plads til at træde ved siden af, siger Søren Jakobsen.

Sådan dækker TV MIDTVEST weekendens EM

Almindeligvis ville vi lave tv og sende det i vores fjernsyn. Men denne gang prøver vi noget helt nyt. For vi vil gerne invitere dig som bruger til selv at sammensætte netop den udsendelse, du gerne vil se. Vi dækker klasserne, Pro Stock og Heavy Modified. 

 

Tanken er, at du kan vælge mellem fire kameraer: Banen, kommentatorboksen, blandt publikum og i ryttergården.

 

I kommentatorboksen sidder Jimmy Bøjgaard og medkommentator Rasmus Skou, der guider dig gennem de forskellige træk. Indimellem kommer der også gæster forbi, som fortæller om deres forhold til og passion for Tractor Pulling.

 

Jimmy Bøjgaard & Co. leverer også lyden til kameraet rettet mod banen, hvis du bare gerne vil se noget træk.

 

Blandt publikum drøner en reporter og fotograf rundt og finder alle de gode historier. På tilskuerrækkerne, uden for toiletvognen og ved ølteltet.

 

I ryttergården holder holdene til før, under og efter trækkene. Her nørder en reporter og fotograf med alle dem, som drømmer om Full Pull og EM-succes.

 

Tryk dig ind på tvmidtvest.dk lørdag den 7. september, hvor det for en stund kommer til at larme som aldrig før. Vi sender kl. 15.30-19.30.

Se mere

10-12 tusind heste bliver sluppet løs

Op til lørdagens mesterskab har fire mand arbejdet fuld tid i flere uger for at få forberedet traktoren. På selve dagen kigger teamet blandt andet på, hvordan lufttemperaturen er, og hvor meget vand der er i luften, så motoren kan blive tilpasset helt optimalt.

Læs også Tractor Pulling: Timring- og Thy-trækkere blandt favoritterne til EM

- Det værst tænkelige ville være at blive ramt af uheld, så man kører i stykker. Men der sker jo mange ting, og det er rigtig mange heste, der bliver sluppet løs, siger Søren Jakobsen.

Mere præcist er det mellem 10 og 12 tusind hestekræfter, der er på spil, når det skal afgøres, hvem der kan trække flest kilo. Motorerne er så store, at de bruger omkring 6 liter ren methanol i sekundet, og en motor holder kun til omkring 20 træk, før indmaden er så slidt, at den skal skiftes ud.

- Det går virkelig stærkt, og det ryster også en del. Der er virkelig klem på derude, lyder det fra Søren Jakobsen.

For ham er det en ekstra motivation, at årets EM foregår i Brande.

- Det gør lige lidt ekstra, at vi er på hjemmebane. Der er sindssygt mange danskere her, og der er mange, som kender os, så presset ekstra stort, siger Søren Jakobsen.

Du kan følge TV MIDTVEST dækning af EM i tractor pulling 2019 lige her.