Fan gennem 30 år: For første gang har Tage selv prøvet at køre Tractor Pulling

Tage Venner Jespersen fra Lem har i årtier fulgt Tractor Pulling. Men han har aldrig selv siddet bag rattet. Før nu.

I 1980'erne tog Tage Venner Jespersens storebror ham med til traktortræk for første gang. Siden har Tage fulgt den højlydte motorsport.

- Så fik jeg kørekort, og så kunne jeg køre til stævnerne. Det er støj og larm – man tager sgu ikke til traktortræk med høreværn, sagde én engang til mig, forklarer Tage Venner Jespersen til TV MIDTVEST.

En sensommerdag i august 2019 skal Tage Venner Jespersen have sin største oplevelse med Tractor Pulling. Han skal selv prøve at trække i forbindelse med forberedelserne til EM i Brande i weekenden.

På tredje forsøg fik den 51-årige superfan fra Lem gang i hjulene.
På tredje forsøg fik den 51-årige superfan fra Lem gang i hjulene.
Foto: Majbrit Oddershede Bach, TV MIDTVEST

- Det bliver da den største oplevelse i mit liv. Det knurrer da lidt i min mave, griner Tage Venner Jespersen, inden han sætter sig bag rattet i "Grusomme Mig".

Egentlig skulle Tage Venner Jespersen denne dag have været til stumpemarked, men det aflyste han selvfølgelig, da mulighed for selv at trække bød sig.

Tema

EM i Tractor Pulling 2019

1.... 2.... 3. gang lykkes det

Selvom det blandt Tractor Pulling-nørderne er en kendt sag, at konkurrencerne først og fremmest vindes hjemme i værkstedet ved at tune og optimere traktorerne bedst muligt, så er det ikke bare lige at sidde bag rattet på sådan en traktor.

Sådan dækker TV MIDTVEST weekendens EM

Tage Venner Jespersen skal da også lige vænne sig til et andet koblingspunkt i "Grusomme Mig" i forhold til sin egen bil. Og det koster et par mislykkede forsøg. Men som bekendt er tredje gang lykkens gang.

- Det er satme fed. Jeg kan godt forstå, at de synes, det er sjovt at køre traktortræk. Hold da kæft, siger han efter succes-trækket.

Billedet taler næsten for sig selv. Det var en stor oplevelse.
Billedet taler næsten for sig selv. Det var en stor oplevelse.
Foto: Majbrit Oddershede Bach, TV MIDTVEST

Faktisk trækker Tage Venner Jespersen 'Full Pull'. Det vil sige, at han trækker slæden, der bliver tungere i løbet at trækket, minimum 100 meter hen ad banen.

- Nu har man forståelse for, hvad det kræver, afslutter han til spørgsmålet om, hvad han kan bruge oplevelsen til, når han er tilbage i sin vante rolle som publikum ved weekendens EM i Tractor Pulling.

I 30 år har Tage Jespersen været fan af Tractor Pulling. Nu får han selv lov at sidde bag rattet.