Dramaet om Vestas

Historien om Vestas er et industrieventyr langt ud over det sædvanlige. Hele fortællingen om Vestas har hidtil været vanskelig af få indblik i på grund af tavshed fra den familie, som grundlagde vindmøllegiganten i Lem. Familien Hansen fortæller her historien eksklusivt til TV/MIDT-VEST.
Da Vestas i sin tid besluttede sig for at producere vindmøller, foregik det i det skjulte. ”Vindmøller var noget venstreorienteret pjatværk, og ikke noget en anerkendt vestjysk maskinfabrik burde beskæftige sig med”, hed det. Disse antagelser skulle senere blive gjort grueligt til skamme. Produceret i 2006.

Dramaet om Vestas (7:8)
Efter kun tre år som koncernchef for Vestas, forlod Svend Sigaard i 2005 virksomheden. Om han gik frivilligt eller reelt blev fyret diskuteres stadig. Men et var sikkert: Efter Vestas gyldne år ved årtusindskiftet, så tingene nu helt anderledes ud! Dramaet om Vestas. Genudsendelse fra 2006. Efter kun tre år som koncernchef for Vestas, forlod Svend Sigaard i 2005 virksomheden. Om han gik frivilligt eller reelt blev fyret diskuteres stadig. Men et var sikkert: Efter Vestas gyldne år ved årtusindskiftet, så tingene nu helt anderledes ud! Vestas var i krise. En ny mand over tager roret. Navnet er: Ditlev Engel. Der skulle ikke gå lang tid før hele virksomheden fik at mærke, at en ny håndfast mand havde overtaget styringen.
Udgivet 21. august 2013