Dramaet om Vestas

Historien om Vestas er et industrieventyr langt ud over det sædvanlige. Hele fortællingen om Vestas har hidtil været vanskelig af få indblik i på grund af tavshed fra den familie, som grundlagde vindmøllegiganten i Lem. Familien Hansen fortæller her historien eksklusivt til TV/MIDT-VEST.
Da Vestas i sin tid besluttede sig for at producere vindmøller, foregik det i det skjulte. ”Vindmøller var noget venstreorienteret pjatværk, og ikke noget en anerkendt vestjysk maskinfabrik burde beskæftige sig med”, hed det. Disse antagelser skulle senere blive gjort grueligt til skamme. Produceret i 2006.

Dramaet om Vestas (3:8)
1986 blev et skelsættende og et katastrofalt år for Vestas. Og nu – over 25 år senere - svirrer rygterne om, hvad der præcist skete. Var der skjulte dagsordener, da familievirksomheden måtte smide håndklædet i ringen? Dramaet om Vestas. Genudsendelse fra 2006. 1986 blev et skelsættende og et katastrofalt år for Vestas. Og nu – over 25 år senere - svirrer rygterne om, hvad der præcist skete. Var der skjulte dagsordener, da familievirksomheden måtte smide håndklædet i ringen? Men det ligger fast at Familien Hansen måtte sige endegyldigt farvel til deres livsværk. Vestas skyldte 100 millioner kroner til kreditorerne, som netop havde overtaget styringen af virksomheden. Her mange år efter står en mand nu frem med meget kontroversielle påstande om, hvad der foregik i Vestas bestyrelse dengang.
Udgivet 24. juli 2013