Dramaet om Vestas

Historien om Vestas er et industrieventyr langt ud over det sædvanlige. Hele fortællingen om Vestas har hidtil været vanskelig af få indblik i på grund af tavshed fra den familie, som grundlagde vindmøllegiganten i Lem. Familien Hansen fortæller her historien eksklusivt til TV/MIDT-VEST.
Da Vestas i sin tid besluttede sig for at producere vindmøller, foregik det i det skjulte. ”Vindmøller var noget venstreorienteret pjatværk, og ikke noget en anerkendt vestjysk maskinfabrik burde beskæftige sig med”, hed det. Disse antagelser skulle senere blive gjort grueligt til skamme. Produceret i 2006.

Dramaet om Vestas (2:8)
I midten at 80erne skete der noget, som fik alle i dansk industri til at rette blikket mod Lem i Vestjylland. Vestas belønnes for vestjysk udholdenhed med masser af amerikanske dollars. Men på et tidspunkt går det helt galt. Dramaet om Vestas. Genudsendelse fra 2006. Møllefeber under det amerikanske gennembrud I midten at 80erne skete der noget, som fik alle i dansk industri til at rette blikket mod Lem i Vestjylland. Vestas belønnes for vestjysk udholdenhed med masser af amerikanske dollars. Men på et tidspunkt går det helt galt. Et skib, som ikke nåede i havn til tiden, var med til at sætte en brat stopper for det vestjyske vindmølleeventyr.
Udgivet 17. juli 2013